Mamić: Dinamo treba stečajnog upravitelja i to u mom liku!

Mamić: Dinamo treba stečajnog upravitelja i to u mom liku!

NAKON što je zagrebački klub najavio drastično rezanje troškova, njegov izvršni dopredsjednik te pravi gazda u klubu, Zdravko Mamić, najavio je još radikalnije poteze u klubu koji se nalazi u najvećoj rezultatskoj krizi u povijesti.

Većina promjena odnosi se na poslovanje kluba po tržišnim principima, što je svakako velika promjena u odnosu na dosadašnji način rada, koji najbolje opisuje fraza "šakom i kapom".

"Od Nove godine prestajem kontaktirati s igračima oko njihova statusa, za to će biti zaduženi trener Ilija Lončarević i direktor Damir Vrbanović. Lončarević će dobiti sve kompetencije sportskoga direktora. Općenito će svatko u klubu morati preuzeti svoj dio odgovornosti. Kapetan će biti odgovoran za sebe i svlačionicu, trener za struku i igrače, razni direktori - a imamo ih najviše na svijetu! - za svoje sektore." - izjavio je Mamić u petak u razgovoru s novinarima, prenosi Večernji list.

Mamić je istaknuo kako Dinamo ima previše zaposlenih, te najavio kako je u potrazi za "pravim direktorom", osobom koja bi trebala olakšati posao njemu i predsjedniku kluba Mirku Barišiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako taj postoji, nek’ se javi, dat ću mu klub u ruke i jamstvo da ću mu ja godišnje donijeti u blagajnu pet milijuna eura." - ispalio je Mamić, pa dodao: "Možda će ovo izazvati gnjev, ali ovaj Dinamo treba stečajnoga upravitelja. I to u mome liku, pa da krenemo ispočetka."

Glavni Dinamov operativac ustvrdio je kako je "nezamjenjiv", a ako netko misli drugačije, morat će uložiti vlastiti novac u klub.

U Dinamu najavljuju velike promjene, ali jedna stvar je sigurna, pozicija Zdravka Mamića u klubu je itekako čvrsta i pitanje je tko će i kada ikad uspjeti smijeniti "maksimirskog šerifa", koji je prema mnogima glavni krivac za stanje u klubu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara