Mamić: Ettov ugovor ima klauzulu, možda ćemo ga morati pustiti

Mamić: Ettov ugovor ima klauzulu, možda ćemo ga morati pustiti

UOČI sutrašnje prvenstvene utakmice protiv Cibalije, u Dinamovom Plavom salonu održana je konferencija za novinare. Samo mjesto održavanja dalo je naslutiti da ovo neće biti uobičajena presica uoči prvenstvene utakmice, pošto je za ovakve svakodnevne prilike obično dostatan Press centar.

Glasnogovornik Cvijanović najavio je "pravu poslasticu" za novinare u likovima sportskog direktora Zorana Mamića, direktora omladinske momčadi Mirka Jozića i trenera Branka Ivankovića, koji će govoriti o Dinamovim dostignućima i planovima za budućnost.

U sljedećih 30-ak minuta Dinamovi čelinici iznijeli su čitav niz podataka o tome što je sve Dinamo postigao u posljednjih godinu dana, koliko je utakmica pobijedio i koliko je bodova skupio za koeficijente hrvatskih klubova u Europi.

Pa smo mogli saznati da je Dinamo doveo čak 14 igrača u kratkom periodu, od kojih su većina reprezentativaca u nekoj od hrvatskih ili stranih selekcija, a da je prodao samo 3, što znači, kako je istaknuo Zoran Mamić, da "Dinamo ne zarađuje samo lovu, već da se i novci troše, a u medijima je konstantno jednosmjerna ulica u kojoj se ističu samo prodaje".

Ovakav zaplet dao je naslutiti da je sva ova uvertira zapravo smekšavanje novinara uoči potvrde jutrošnjih špekulacija o prodaji još jednog dragulja; Ettoa u francuski Monaco.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, potvrda se nije dogodila, dapače uslijedio je demantij. Zoran Mamić ustvrdio je da nije došlo do nikakih kontakata između Dinama i francuskih klubova i da je sve informacije saznao iz medija. I kad smo pomislili da smo se prevarili uslijedilo je ali, veliko ali.

"Etto je jedini igrač u Dinamu koji ima klauzulu u ugovoru, koja kaže da ukoliko neki klub ponudi određeni iznos, mi ga moramo nažalost pustiti. To je jedna stavka ugovora na koju smo u ono vrijeme morali pristati, jer je Dinamo bio u teškoj financijskoj situaciji."

O iznosu o kojem se radi u ugovoru, Mamić nije htio govoriti, ali je jasno dao do znanja da se ne treba čuditi ukoliko Dinamo ostane i bez sjajnog Ettoa.

Upitan o Luki Modriću, Mamić je ustvrdio da postoje veliki pritisci sa raznih strana, ali da će Modrić ostati do zime, a on se nada i do ljeta.

M.P.
Foto: M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara