Mamić Glavašu otima vratara Skendera!

U GRADSKOM VRTU nisu ostali iznenađeni kada je pouzdani čuvar mreže, ponajbolji u bazenu HNL-a, dobio mig Zdravka Mamića. Oni koji su oduvijek bili skeptični prema Dinamovoj jedinici Ivanu Turini, konačno su došli na svoje. Jer nekad standardnog vratara, koji je prošle sezone postavio rekord u minutama bez primljenog pogotka, skupo su stajale dvije pogreške protiv Šibenika, još skuplje biseri u utakmici godine, onoj protiv londonskog Arsenala. 

Zagovornici teorije koja kaže da od Turine nikada vratara lani su, kao i mnogi naši sportski stručnjaci, govorili kako HNL ne može i ne smije biti mjerilo za kvalitetu. Dinamovo djete, naravno, najviše je pogodio slučaj Pletikosa. Zakleti Hajdukovac na vratima Dinama?! Teško. A i bogati gazda Šahtara Rinat Ahmetov traži svoje. Makar Plete doživotno grijao klupu, zarobljen u tajkunskim šapama...

I dok u Šahtaru očigledno nemaju većih problema, Maksimir trese vratarska kriza. Turina je, "pogođen licemjerjem nekih ljudi u klubu", u afektu čak izrazio da razmišlja o prekidu karijere, Marko Šarlija još je na rehabilitaciji nakon operacije, dok je 19-godišnji Filip Lončarić izuzetno talentiran, ali i neiskusan. A Mamiću to u ovom treutku najmanje treba.

Zato se počasni dopredsjednik sjetio starog dobrog druga, svepristunog predsjednika Branimira Glavaša koji na kontu ima četiri solidna vratara plus - Marina Skendera. Osječka jedinica navodno je već razgovarala s Mamićem, čeka se samo odgovor struke. S obzirom na odštetu, koja ne bi trebala biti ništa lakša od bombe koja je odjeknula u ime Stipe Pleikose, transfer bi se mogao ostvariti vrlo brzo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I ja sam o svemu doznao jutros iz novina. No, siguran sam da je Skender vratar ekstra klase, time i reprezentativnog profila. Naša klupska politika, koje sam sastavni dio, donijet će zajedničku odluku ako za tim bude potrebe. No, zasad nije stigao nikakav oficijelni zahtjev. Lako je moguće da je bilo nekih poluslužbenih kontakata, s obzirom na vrlo prisne odnose Dinama i Osijeka. Poznato je da gospodin Mamić visoko kotira u očima nas Osječana, i smatram da njegov osobni razgovor sa Skenderom neće narušiti takav odnos. Ne smeta nam što je Mamić zvao Skendera, ako je zaista tako bilo. Ne znam jesu li se Mamić i Glavaš već našli i razgovarali, ali znam da ću se prikloniti odluci našeg kluba, ma kakva ona bila." - kazao nam je u kratkom razgovoru trener Osijeka Ivo Šušak.

Konkretnije odgovore tako smo bili prisiljeni potražiti kod glavnog odgovornog za sva osječka pitanja, Branimira Glavaša,

"Još nisam razgovarao s Mamićem, ali znam da je nedavno gospodin kontaktirao s našim direktorom Dumančićem. Svima je poznato da imamo izuzetne odnose s Dinamom, što klupske, što privatne, a pri tom mislim na moju malenkost i dopredsjednika Mamića, stoga ćemo sigurno sjesti i razgovarati u dogledno vrijeme. No, u ovom trenutku ne mogu reći je li transfer izvediv ili ne, a još manje mogu govoriti o financijskim detaljima. Prvo želim čuti mišljenje naše kompletne struke." - izreferirao nam je Glavaš.

D.R.
Foto: NK Osijek

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara