Mamić: Hrvatska mora učiniti sve da Anderson i Etto postanu njeni državljani

Mamić: Hrvatska mora učiniti sve da Anderson i Etto postanu njeni državljani

PRILIKOM svečanog potpisivanja ugovora s Brazilcem Carleaom izvršni Dinamov dopredsjednik Zdravko Mamić novinare je počastio s nekoliko zanimljivih konstatacija vezanih uz Dinamove europske planove, ali i hrvatsku reprezentaciju.

Na tapeti su se našli standardni, ali i otpisani Dinamovci, ukratko, Mamić je danas za svakoga imao poneku riječ.

"Prvo što bih želio naglasiti je to da se transfer Carlosa Santosa ostvario isključivo zaslugama Zvjezdana Cvetkovića i Mirsada Kerića, koji su ga zapazili za vrijeme svog prvog posjeta Brazilu. Čelnici Sao Paoloa pustili su Carlosa da nam se priključi u Španjolskoj, na tome sam zahvalan. No, Carlos je samo mali dio našeg koncepta. Ne zaboravimo da je naš Eduardo utro put ostalima, naročito Ettou, koji ne samo da je zadovoljio igrački, već se radi i o velikom čovjeku. On je glavni vođa druženja i fanatizma, već ga moramo smirivati da ne tuče protivnike." - kazao je Mamić.

Usudio se dodati kako je njegov pulen već sad spreman za izlazak na europsku scenu.

"Etto već sutra može u Chelsea!" - uzviknuo je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina je da često voli uputiti i pokoji kompliment Zlatku Kranjčaru, istina je i da nas često dobro zabavlja. No, javnost će biti podijeljena oko najnovije Mamićeve zamisli, vezane, naravno, uz hrvatsku reprezentaciju.

"Hrvatska mora učiniti sve da do svog ulaska u Europsku Uniju Anderson i Etto postanu njenim državljanima. Da Carlos kojim slučajem ima hrvatsko državljanstvo, sigurno bi bio u avionu za Njemačku. Na tome Hrvatska u budućnosti treba ustrajati. Primjerice, alternativa za Darija Srnu ne postoji, a ne znam tko bi na toj poziciji bolje stajao od Ettoa." - tvrdi Mamić.

Nakon standardne priče o Dinamu u Ligi prvaka, izvršni dopredsjednik rasvijetlio je okolnosti slučaja Lučić. Mladom liberu Mamić se, naime, zahvalio samo dva dana prije kraja zimskog prijelaznog roka.

"Prema mojim saznanjima, Lučić ide u Varteks. Od nas je dobio čiste papire, o posudbi Puli nema niti riječi." - zaključio je Mamić.

D.R.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara