Mamić i Štimac žele Bobana za izbornika

Mamić i Štimac žele Bobana za izbornika

DOPREDSJEDNIK Dinama Zdravko Mamić kaže da će on i Igor Štimac primorati Zvonimara Bobana da bude izbornik hrvatske reprezentacije. Boban pak u izjavi za Sportske novosti tvrdi da nije školovan niti zainteresiran za trenerski posao.

Mamić kaže da se o smjeni Otta Barića razgovaralo i prije utakmice u Ljubljani zbog loših utakmica reprezentacije protiv Belgije, Bugarske, Estonije... Napominje kako Barić ima 70 godina, a za godinu dana počinju kvalifikacijske utakmice za SP te da se i iz tog razloga treba tražiti novi izbornik.

Dopredsjednik Dinama tvrdi da se on i Štimac, za razliku od drugih članova Izvršnog odbora, neće predomisliti. Njihov kandidat za izbornika je Zvonimir Boban, "jer je u njegovoj personalnosti sadržano sve što treba". Mamić priznaje kao Boban nije kapacitet za predsjednika, pa je idealno da to ostane Vlatko Marković. Po njegovom mišljenju, Boban se mora odmah angažirati u Nogometnom savezu i Dinamu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Boban neće dopustiti licitiranje s svojim imenom. On je džentlmen i neće sudjelovati u takvoj kampanji. Zato smo mi ovdje da očistimo teren i primoramo ga da dođe u Rusanovu. Tandem Boban-Marković bila bi čudesna kombinacija", zaključio je Mamić.

Bivši kapetan reprezentacije odbio je mogućnost vođenja Vatrenih u Portugalu. Boban je za "Sportske" izjavio da je Barić logično rješenje za Portugal jer je svaka promjena ovog trenutka besmislena. Smatra da je kritika sasvim normalna stvar kojoj su izloženi svi izbornici te da je problem što Barić na svaku opasku skače kao oparen.

Bobanu laska što se on spominje kao mogući izbornik reprezentacije, no kaže da on nije školovan niti pripremljen za trenersku funkciju. Također nije zainteresiran za taj posao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara