Mamić: Iz košarke odlazim kao pobjednik

JEDAN od najboljih hrvatskih košarkaša posljednjih godina, Matej Mamić, ipak je odlučio okončati karijeru nakon teške ozljede koju je zadobio 2005. Upitali smo Mamića kako je do te odluke došlo i kakvi su mu daljnji planovi.

"Već duže vrijeme ja nisam osjećao nikakav napredak kod te ozljede. Nije bilo ni tog minimalnog, milimetarskog napretka u koordinaciji i balansu koji su mi jako oštećeni. Glupo je bilo i dalje odgovarati na pitanja kad ću se vratiti na parket kad sam znao da za to više nema nade", rekao je Mamić u razgovoru za Index.

Iako je odlučan da nema više smisla nadati se aktivnom povratku na parket, Mamiću je ipak žao što je morao okončati karijeru ovako rano.

"Na početku sam uspio ostvariti taj brzi i neočekivani oporavak što mi je dalo jedan zanos da nastavim dalje. Žao mi je što moram prekinuti karijeru ovako rano, ali ja ipak mislim da iz košarke odlazim kao pobjednik. Naravno da nisam nikad planirao ovako rano okončati karijeru. Kad cijeli život živite jednim strogim režimom i sve je podređeno sportu naravno da vam mora biti žao što je gotovo", kaže Mamić.

Naravno da ga nismo propustili upitati ni kakvi su mu daljnji planovi u karijeri, na što nam je on potvrdio da se baca u trenerske vode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijelo sam vrijeme od Albe imao potpunu podršku u svemu tako da nije uopće upitno da ostajem kao trener, nema sumnje da je ovo pravi grad i prava atmosfera za mene. Radit ću s njihovim mlađim naraštajima jer mislim da još nisam u godinama da uzmem neku prvu momčad, a moram još i izučiti zanat. Moram još položiti tu EU licensu za trenera i nadam se da ću se naći u tom poslu. Naravno da svatko tko radi i griješi, ali ja na svojim greškama planiram učiti", rekao nam je Mamić.

Mamić nam je potvrdio i da postoji mogućnost njegovog povratka u reprezentaciju, gdje bi mogao postati jedan od trenera svojim bivšim suigračima.

"Ja sam već o svemu ovome razgovarao s trenerima Repešom i Anzulovićem, te s predsjednikom KKS-a Dankom Radićem i oni su svi izrazili želju da budem jedan od trenera naše reprezentacije na EU u Španjolskoj. Za mene bi bila velika stvar provesti neko vrijeme s dva takva trenera kao što su Repeša i Anzulović, od njih bi sigurno mogao mnogo naučiti, ali najprije moram vidjeti kako će se stvari ovdje razvijati i hoću li za to imati vremena", zaključio je Mamić.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara