Mamić: Koch je monstrum

U DINAMU dani teku u iščekivanju inauguracije novog/starog trenera Branka Ivankovića te u  bjesomučnom protjerivanju novinara iz klupskih prostorija. Sve će se saznati sutra popodne, kazao je u prolazu Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik. U utorak u 17 sati, naime, zakazana je sjednica Izvršnog odbora, a iza toga predstavljanje novog trenera. Pretpostavljamo da neće dugo trajati.

U nedostatku svježih informacija, Mamić je novinarima ipak ponudio materijal za rastezanje u obliku vratarske trakavice.

"Koch je monstrum. Najobičniji monstrum! Želi iskamčiti lovu, ali neće mu uspjeti. Osjetio je da je veliki miljenik navijača i jednog dijela medija, pa je odlučio igrati na tu kartu, iako je Zoranu Mamiću ovog ljeta priznao da razmišlja o povratku u Njemačku. Čak sam mu predložio da se vratimo na stari dogovor. Nama ugovor daje mogućnost da se s Kochom rastanemo prije vremena, uz isplatu od 85 tisuća eura. Ali on više ne pristaje na to, već traži puni iznos." - objašnjava izvršni dopredsjednik.

"Možemo ga poslati u Lokomotivu, neka tamo radi sklekove u blatu."

Njemački veteran s Dinamom je ugovorno vezan još godinu dana, a iako se zasitio nogometa, najavio je dolazak na pripreme, ujedno i ispunjenje ugovorene obveze. Mamić su vjerojvali da se vratara koji više ne ispunjava njihova očekivanja mogu riješiti bez isplate za cijelu sljedeću godinu. Radi se o cifri od 400 tisuća eura, koliko Koch zarađuje u Dinamu.

U međuvremenu, Mamić ne odustaje od nekadašnjeg Dinamovca i reprezentativca Tome Butine, koji stagnira u grčkom Olympiacosu. Problem je u visini odštete koju su Grci izvjesili, ali Mamić se nada da će uspjeti vratiti Butinu u Maksimir.

"Da je Koch bio gospodin kao Nowotny, sada ne bismo vrbovali Butinu da se vrati, već bi on bio naš prvi izbor." - dodao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima mjesta za Rukavinu

Mamić mlađi, pak,  češlja južnoameričko tržište, ali nije poznato je li imao konkretnu metu na susretu Independientea i River Platea. Možda će se više saznati sutra, kada sportski direktor sleti na hrvatsko tlo.

Transfer lista u Maksimirskoj je rijetko definirana, ali izvršni dopredsjednik naglasio je da Ognjen Vukojević može otići samo u slučaju nemoralne ponude, te je potvrdio službenu ponudu njemačkog Werdera na ime Marija Mandžukića.

"Nemamo namjeru prodati Mandžukića. To znači da on vrijedi barem 12-13 milijuna. Pa Mandža zajedno s Tadićem čini najperspektivniji napadački tandem u Europi. Mediji ga razapinju, a ja vas uvjeravam da će uskoro Tadić vrijediti 20 milijuna eura." - ispalio je Zdravko.

"Što se dolazaka tiče, na tom planu želim kroatizirati momčad, pojačati Dinamo s najboljom robom iz Hrvatske. Od svih imena s kojima ste kalkulirali potencijal je pokazao samo Anas Sharbini. Rukavina? I za njega ima mjesta, radije u modrom dresu vidio njega nego Kalinića." - zaključio je izvršni dopredsjednik.

D.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara