Mamić: Navijao sam za Turke poput malog djeteta

ZDRAVKO MAMIĆ utakmicu protiv Poljske pratio je u društvu Dinamovog klana. Bili su Ivan Šikić, trener Dinamovog omladinskog pogona, novi/stari trener Branko Ivanković, mladi sportski direktor u usponu, Zoran Mamić, te izbornik mlade hrvatske reprezentacije Dražen Ladić. Dinamo nije bio tema, mada Mamić nije propustio istaknuti koliki su obol upravo modri igrači dali hrvatskoj reprezentaciji. Kako aktualnoj Bilićevoj, tako i legendarnoj postavi iz 1998. godine.

"Treba se podsjetiti 1998. godine, kada je u reprezentaciji bilo 11 Dinamovih igrača. Danas je ta situacija bitno drastičnija i to je znak da se u Dinamu radi jako dobro. Naravno, to je znak da Dinamo ima velike zasluge za uspjeh hrvatske reprezentacije."

Kakav je dojam Bilićeva momčad ostavila na agilnog Dinamovog operativca?

"Dojam je veličanstven, pravi patriotski. Mislim da je ovo što su naši vatreni na čelu sa Slavenom Bilićem priredili može biti na ponos cijeloj hrvatskoj državi, a ne samo hrvatskom nogometu. Protiv Njemačke nas je gledalo tri milijarde ljudi, i tu je svaka riječ suvišna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gledali ste Turke koji nas čekaju u četvrtfinalu?

"Da, gledao sam dvije njihove utakmice. Da budem iskren, više sam želio da nas dopadnu Tuci nego Česi. U utakmici protiv Češke drhtao sam i strepio, navijao za pobjedu Turaka kao da navijam za Hrvatsku. Teško je danas govoriti tko će odnijeti pobjedu u tom vrućem četvrtfinalu koje nas očekuje, no i na ovom Euru pokazalo se koliko je nogomet dražestan. Mislim da je čak 17 pogodaka palo u nadoknadi vremena i upravo takve stvari daju draž nogometnoj igri. Turci su od Čeha trebali izgubiti 3:0 sedam minuta prije kraja, a na kraju su pobijedili 3:2. Objektivno, psihički i fizički su se dosta ispraznili u utakmicama sa Češkom i Švicarskom. Aurelio je zaradio drugi žuti karton, neće biti ni Volkana koji je stup svog kluba. Također imaju nekolicinu ozlijeđenih igrača."

"Bilić i dragi Bog napravili su sve da Hrvatska uđe u polufinale, ali tko zna hoće li to biti dovoljno? Da sam na mjestu Slavena Bilića, također bih odmarao svoje udarne snage, to će nam dati dodatnu snagu protiv Turaka."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara