Mamić: Nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi, za nas je HNL

Mamić: Nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi, za nas je HNL

Tekst: M.Pa.
Foto: Ronald Roršić (Cropix)

ZDRAVKO MAMIĆ je okrenuo ploču i sad tvrdi da Dinamo ne želi regionalnu ligu o kojoj se sve glasnije priča. Dok je Dinamo bio na pripremama u Turskoj, Maminjo je podgrijao priče o ligi ex-Jugoslavije, kao što je to činio i proteklih godina.

Jučer je reagirala Udruga navijača Dinama koja je jasno rekla da "nikad neće podržati niti jedan oblik natjecanja u kojemu će NK Dinamo nastupati zajedno s klubovima iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske", a Maminjo po povratku u Hrvatsku nudi sasvim druge tonove.

"Dinamo nije za regionalnu ligu. Nismo ni za slovenski prijedlog, mi moramo čuvati HNL! Mi smo za nacionalni program izgradnje stadiona, uređenih zakonskih propisa i uvjeta. Nije nam potrebna regionalna liga, proizvodimo mlade igrače koji su temelj reprezentacije i svake godine igramo europske utakmice", rekao je Mamić za Sportske novosti.

Maminjo je prokomentirao izjave koje je dao u Turskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nikad nisam rekao da Dinamo želi igrati u regionalnoj ligi! Kad sam govorio o tome, samo sam otvorio temu jer se uvijek mora raspravljati i tražiti najbolja rješenja."

Evo što je Mamić tada izjavio:

"Osam hrvatskih prvoligaša neće dobiti licencu za sljedeću sezonu. Neće je dobiti ni da im je gospodin Bog brat, i to je stvarnost Prve HNL. Regionalna liga bi bila najbolje rješenje jer je adrenalin i neizvjesnost pokretač onih koji dolaze na utakmicu. Regionalna liga bi donijela više gledatelja i sponzora."

O regionalnoj ligi oglasio se i predsjednik Hajduka Joško Svaguša.

"Financijski i nogometno, regionalna liga je jako zanimljiva, ali treba sagledati sve aspekte, od organizacijskih do političkih, pritom moramo znati kako će Uefa reagirati na takvu ligu", poručio je Svaguša.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara