Mamić ostaje u Dinamu

ZDRAVKO MAMIĆ ipak ostaje u Dinamu, jer se bez njega ne može završiti projekt "europski Dinamo". Iako je u subotu izjavio kako je odlazak iz Dinama njegova konačna odluka, rijetko tko je tome zaista povjerovao.

Čini se da je njegova ostavka zaista bila samo "mazanje očiju" javnosti.

Dinamov predsjednik Mirko Barišić izjavio je kako nisu prihvatili Mamićevu ostavku jer bi im tada propala ideja o europskom Dinamu.

"Rasprava o ostavci Mamića bila je najkraći dio naše sjednice. Izvršni odbor na čelu sa mnom i Uprava na čelu s Mamićem, shvatili smo da smo dio jednog projekta kojeg mi nazivamo "europski Dinamo", kako god to zvučalo i iskakanje bilo kojeg pojedinca značilo bi odustajanje od našeg cilja. Ili idemo svi zajedno do kraja ili odustajemo svi. Kao optimista mislim da ćemo do završetka ove sezone imati puno bolje rezultate nego danas. " - izjavio je predsjednik Barišić nakon sastanka dodajući kako je najveći problem u igračima i struci.

"Mamić je pokušao braniti rezultate, a on to ne može braniti, jer odgovornost leži na igračima i struci." - komentirao je Barišić.

"Donijeli smo odluku da se ide u doradu pravilnika o nagrađivanju. Mi želimo da taj novi pravilnik nagrađuje sve aktere, ako treba izdašno, budu li rezultat dobri, no isto tako ako rezultati budu loši akteri trebaju biti kažnjeni. Ne smijemo dopustiti da igrači misle - mi imamo ugovore i ako padnemo u treću ligu" - rekao je Barišić.

Barišić je izjavio kako će se od sada plaće isplaćivati redovito, a naglasio je kako su danas uplaćeni zdravstveno i mirovinsko osiguranje.

Priupitali smo Dinamovog predsjednika je li Mamićeva ostavka bila samo farsa kako bi se zanimanje javnosti preusmjerilo s loših rezultata. Barišić je odgovorio da to nije istina, a za Mamića je rekao kako ga razumije jer je "pukao".

Novinare je interesiralo da li je Izvršni odbor jednoglasno odbio Mamićevu ostvaku, što je Barišić potvrdio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je u Dinamu kvota trenera za ovu sezonu ispunjena Barišić je bio upitan da li u klubu imaju alternativno riješenje ukoliko se kriza rezultata nastavi.

"Naravno da imamo. Mi održavamo jednu redovnu godišnju skupštinu na kojoj se trebaju položiti računi, a mi ukoliko ne uspijemo u našim nastojanjima, moramo to priznati i pozvati nekog sposobnijeg da obavi posao kako treba" - rekao je Barišić.

Članovi Izvršnog odbora prihvatili su i prijedlog da bivši izbornik hrvatske vrste Otto Barić bude promoviran u novog sportskog direktora kluba.

Pošto se prije nekoliko mjeseci u maksimirskim hodnicima za Barića govorilo da nije dovoljno stručan za trenersku klupu Dinama, priupitali smo Barišića, kako to da je bivši hrvatski izbornik izabran na funkciju sportskog direktora koja je zahtjevnija od trenerske funkcije?

"Iako smo trebali, u Dinamu do sada nismo imali sportskog direktora pa smo se previše miješali u struku. Sada smo uzeli jednu stručnu osobu koja će biti i trenerov savjetnik. Bariću je pružena prilika i nadamo se da će on u kombinaciji s našom strukom biti uspješan" - odgovorio je Barišić.

Zanimalo nas je i da li će Otto Barić sjediti na klupi za vrijeme utakmica, ali Dinamov predsjednik je odgovorio negativno. Rekao je da će Barić utakmice promatrati s tribina i da je njegov zadatak stvaranje reda u momčadi.

A.H., V.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara