Mamić uzvraća udarac: Lijevom rukom mogu dokazati namještanje utakmica

NIJE dugo trebalo čekati da izvršni dopredsjednik Dinama uzvrati na tvrdnje Ćire Blaževića. Mamić je u svom blitzkrieg stilu ispalio niz teških optužbi na račun klubova, sudaca, pa čak i igrača.

U razgovoru za Sportske novosti Mamić je eksplicitno kazao kako su utakmice Osijek – Hajduk i Zadar - Hajduk odigrane u prošlom prvenstvu namještene. Dinamov naslov prvaka je, naime, na kraju prošlog prvenstva ovisio o ishodu utakmice Osijek – Hajduk, a tada je sam Mamić igračima Osijeka nudio 80,000 eura ukoliko svladaju Hajduk u posljednjem kolu. No, Hajduk je pobijedio Osijek i time osvojio prvenstvo, a Mamić danas tvrdi: "Dinamo je oteto prvenstvo!"

"Naravno da i u Hrvatskoj ima Hoyzera! Ne trebaju se roditi, izgrađuju se tijekom vremena zato što državni organi na rade svoj posao." - započeo je Mamić, pa nastavio: "Kod nas svi sve znaju; klupski čelnici, suci, delegati, igrači, novinari... a ništa se ne poduzima."

Na novinarsko pitanje može li dokazati da su, primjerice, utakmice Zadar – Hajduk i Osijek – Hajduk namještene, Mamić je odgovorio: "To se može dokazati lijevom rukom! Treba samo na informativni razgovor pozvati 20 ljudi, njih pet bi propjevalo odmah."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da je Osijek pustio Hajduku, znaju svi. Čelni ljudi Osijeka i Hajduka, suci i delegat te utakmice, igrači jedne i druge momčadi, zna cijela Hrvatska. A nitko nije poduzeo ništa. Zna se čak i koji je igrač podijelio novac igračima Osijeka u svlačionici kako bi pustili Hajduku." - tvrdi Mamić.

Što se tiče utakmice Zadar – Hajduk, Mamić tvrdi da se radilo o namještanju zbog dobitka na kladionici.

"Oni se stalno dogovaraju, primarno zbog kladionica, dogovaraju se tko će dobiti prvi ili drugo poluvrijeme, tko će dati koliko golova, koliko u prvom, koliko u drugom. Hajduk i Zadar dogovaraju sve, čak i to da Dragan Blatnjak mora biti strijelac!" - dodao je glavni operativac Dinama.

Za kraj intervjua Mamić je ostavio još jedan "biser": "Odlazim iz nogometa! Uskoro, čekam samo da se smiri ova situacija u Dinamu. Ne mogu više raditi s ovom boranijom u hrvatskom nogometu, svega mi je dosta. Onome tko želi doći u Dinamo spreman sam to platiti i pred njega postaviti crveni tepih."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara