Mamić: Za Dinamo bi bilo najbolje da mene nema

ZDRAVKO MAMIĆ konsterniran je pitanjem "kuda ide hrvatski nogomet?". Mamić je još jednom otvorio srce te zaključio kako je europski Dinamo bila njegova iluzija. "Vizija je bila utopija" - rekao je Maminjo, te opovrgnuo da je klub odbio 700.000 eura za Ljubojevića.

Vizionar Dinamove euroutopije s ironijom nabraja "euro-adute"; Švicarska, Španjolska, autobus, skupi hoteli, karantene.... "A ljudi nemaju za kruh." - kukao je Mamić u razgovoru za Sportske novosti.

"Jutros mi je stigao Drago Papa, brončani kadet s EP u Engleskoj, i kazao je da je gladan kruha. A u Velikoj strši jedan od najljepših stadiona u prvoj HNL. U NK Zagrebu najbolje plaćeni igrač zarađuje 10.000 eura, Inter i Varteks ne isplaćuju ništa, Hajduk blokiran 10 godina ne isplaćuje ništa, na Poljudu prisiljavaju ljude da potpišu kako im ništa ne duguju kako bi dobili licencu. Svi trguju u posljednjim kolima, petljaju... U hrvatskom nogometu vlada nezabilježena kriza" - zaključuje glasnik nogometne apokalipse, Zdravko Mamić.

Dinamov bivši izvršni dopredsjednik kaže kako su Dinamo i on pali samo zato jer su postavili europske kriterije. Kad smo vidjeli da ne ide, krenili su pritisci na igrače, smjene trenera." - objašnjava Mamić te dodaje kako od ožujka u Dinamo nije ušla niti lipa. Niti će ući u sljedećih godinu dana!

Mamić kaže kako će, da bi Dinamo preživio financijsku krizu, pokušati izvući što više novca od Grada i gospodarstvenika te prodajom igrača i rezanjem postojećih ugovora.

"Za Dinamo bi bilo najbolje da mene uopće nema, jer prvo moraš propasti da bi krenuo do početka. Predsjednik Zagreba Medić odlično je napravio posao. Zagreb je prvi totalno propao, a čovjek sad financira klub s onim što dobije od grada." - kaže Mamić.

Mamić tvrdi kako za iduću sezonu neće biti dovođenja velikih pojačanja u Dinamo. Odustao je od dovođenja trojice brazilskih igrača, a također razmišlja o suspenziji svih igračkih ugovora. Osim toga, Mamić tvrdi kako iz Dinama može otići tko god želi, uz iznimku Eduarda i još nekih, kojima bi klub "postavio branu". Tim se potezom treba spriječiti totalna propast kluba.

Zanimljivo je i da je Mamić opovrgao tvrdnju kako je klub odbio ponudu nizozemskog Alkmaara od 700.000 eura za Gorana Ljubojevića.

"Nevjerojatno kakva laž, nitko s nama uopće nije razgovarao. Bilo bi jako dobro da se Dinamovo ime ne razvlači po medijima bez ikakvog razloga, da nas se stalno ne stigmatizira." - zaključio je "vječiti patnik" Mamić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara