Mamićevi navijači: Šimić i Boban ruše Dinamo

Foto: Drago Sopta/Cropix

"UDRUGA navijača Dinama sudionika Domovinskog rata" sa sjedištem u Sesvetama, poznata je po bliskosti sa Zdravkom Mamićem, kojeg su uzeli u zaštitu u svom priopćenju povodom najnovijih "napada" kojima je izložen od BBB-a, ali i nekih od najistaknutijih igrača u novijoj klupskoj povijesti.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Znamo da mnogima ne odgovara što je Dinamo uspješan klub u Hrvatskoj i Europi. Znamo da se neki ponovo služe metodama iz prošlosti kada Dinamu nije bilo dozvoljeno da bude prvak ondašnje Nogometne lige, a ti isti moraju znati da smo našom voljom i našom borbom za samostalnu Hrvatsku otišli iz te lige i te proklete države Jugoslavije i da se više neće moći koristiti takve metode da spriječe Dinamu da bude uspješan klub kao što je danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žalosno je to što mediji daju toliku pozornost ljudima koji ruše stadion, pale stolice, uništavaju gradsku imovinu,neovlašteno upadaju na tiskovne konferencije, vrijeđaju, plaše i fizički napadaju druge ljude koji ne misle kao oni. Oni nisu heroji i zato nam nije jasno zašto ih podražavate u njihovim nedjelima, kada je i sama UEFA dala naputak da se huliganima ne daje nikakav medijski prostor.

Pitamo se zašto se dozvoli da dvjestotinjak huligana godinama terorizira klub, grad, državu i ostale vjerne navijače Dinama, netko bi trebao reći DOSTA ! Žao nam je što su se neki igrači (Šimić, Boban) uključili u tu kampanju za rušenje Dinama, a svoju uspješnu karijeru su započeli u NK Dinamu, klubu koji im je bio velika odskočna daska u njihovoj karijeri. Umjesto da budu ponosni na svoj klub zato što je uspješan oni su upali u igru nekih čudnih ljudi koji žele srušiti Dinamo i sve oko njega i postali su i tužitelji i suci.


Znamo da država ima svoje institucije u koje spadaju i tužiteljstvo i sudstvo i da neće dozvoliti ulici da budu tužitelj i sudac. Borili smo se za samostalnu i pravnu državu Hrvatsku, kakvu danas imamo. Vjerujemo da država i njene institucije imaju moć da huliganima u nogometu kažu DOSTA!


Mi istinski navijači Dinama podržavamo klub i njegovo vodstvo zato što je napravio rezultat za povijest. 7 godina za redom prvak Republike Hrvatske, osvojio 5 kupova, igra 5 godina za redom u Europi. Dobro je organiziran i sve dok je tako uspješan mi ćemo podržavati GNK Dinamo i njegovo vodstvo na čelu sa predsjednikom gosp. Mirkom Barišićem i izvršnim predsjednikom Zdravkom Mamićem"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara