Manchester City preotima Unitedu Partizanova wunderkinda

MANCHESTER CITY pokušava preoteti gradskom rivalu Manchester Unitedu nogometaša Partizana Stevena Jovetića.

Skauti obje momčadi prate crnogorskog reprezentativca koji je u posljednjih 12 utakmica postigao sedam golova za svoju momčad. Sven Goran Eriksson je prošlog tjedna poslao Torda Gripa, svojeg najbližeg savjetnika, na razgovore u Beograd, gdje se sastao s menadžerom “crno-bijelih” Gordanom Petrićem i pogledao nekoliko utakmica u Srbiji.

"Ne želimo prodati Jovetića u siječnju. Znamo da će prije ili kasnije otići, ali nećemo ga pustiti do kraja 2008. Naravno, sve ovisi kakvu ćemo ponudu dobiti, ali osobno mislim kako za njega ne bilo dobro da se tako rano otisne u inozemstvo. Razgovori teku dobro i City nije jedini zainteresirani klub", - tvrdi Petrić, bivši nogometaš Dundee Uniteda.

Jovetićeva tržišna vrijednost se u ovom trenutku procjenjuje na 7 milijuna funti, no u trenutku kad ga Partizan bude prodavao i ako se nastavi u ovom tempu razvijati, 18-godišnji polivalentni napadač, dostići će vrijednost ne manju od 10 milijuna funti.

Eriksson u Bangkok po tri tajlandska nogometaša
  
Manchester City također namjerava potpisati ugovor s tri tajlandska nogometaša, otkrio je klupski glasnogovornik. Menadžer Sven Goran Eriksson dobio je zadatak od vlasnika kluba Thaksina Shinawatre, bivšeg tajlandskog premijera, da otputuje u petak u Bangkok i potipiše ugovor s trojicom nogometaša.

Na meti Cityja su Suree Sukha i Kietprawut Sai-aeo iz Chonburi FC-a te Theerasil Daengda iz Muangthong-Nongchok United FC-a. Kad je ljetos kupio City za 162.6 milijuna dolara, Shinawatre je najavio kako želi da u klubu igraju i tajlandski nogometaši, pa ovaj potez nije veliko iznenađenje.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara