Mancini će tužiti Inter zbog povrede časti

ROBERTO MANCINI tužit će Inter zbog povrede časti i ugleda. Epilog je to priče koja je započela nakon što je naprasno svrgnut s klupe kluba kojeg je tri puta doveo do naslova prvaka Italije. Naravno, cijela stvar je nešto dublja.

Kako navodi Ansa, Mancini će razgovore s bivšim poslodavcima nastaviti samo preko odvjetnika, kojima je zadatak obraniti njegov ugled na sudu.

"Iz kluba su izašle laži koje su uvrijedile mene, moju čast i reputaciju. Zbog toga sam angažirao odvjetnika kako bi me mogao zaštititi na pravi način", dio je izjave koju je Mancini dao Ansi.

Podsjetimo, uoči posljednjeg, odlučujućeg kola talijanskog prvenstva, Inter je uzdrmala afera s Domenicom Brescijom, dugogodišnjim klupskim krojačem, osuđivanim ubojicom i navodnim dilerom, a razgovori koje je on vodio s Mancinijem i predsjednikom kluba Massimom Morattijem procurili su u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno, tadašnji trener Intera nije bio u svađi s Morattijem, pa njegovu čast nitko nije vrijeđao. Dolaskom Mourinha na klupu Intera povrijeđen je Mancinijev ego, krenuo je verbalni rat, a transkripti razgovora postali su glavno Morattijevo oružje u borbi kako izbjeći plaćanje 30 milijuna eura koliko je trebala iznositi Mancinijeva plaća u sljedeće četiri godine.

Koliko je Mancini nevin u cijeloj situaciji, očito je, morat će odlučit sud.

Totalsport
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara