Mancini: Zbog prijateljstva s Mihajlovićem šutio sam o Miloševiću

ROBERTO MANCINI, gostujući na tribini mladih novinara stipendista pri talijanskom Institutu Carlo de Martino, prepričao je zanimljiv detalj iz svog odnosa sa Sinišom Mihajlovićem, koji prilikom raspredanja o političkim temama unutar svlačionice nikada nije dopuštao da se balkanskog krvnika Slobodana Miloševića spominje u negativnom kontekstu.

"S pojedinim kolegama bile su nemoguće bilo kakve političke teme. Kao najbolji primjer navest ću mog prijatelja Mihajlovića. On nikada nije dopuštao da se o Miloševiću loše priča i zbog toga nisam inzistirao na takvim raspravama. U suprotnom, riskirao bih naše prijateljstvo." - kazao je Mancini voditelju tribine, inače eminentnom novinaru lista Corriere della Serra.

Kako Kurir prenosi, Mihajlović je prilikom intervjua za jedan srpski tjednik pokušao objasniti svoju naklonost prema pokojnom haaškom optuženiku, ističući da se radi o principu, kakav bi primijenio po pitanju podrške bilo kojem drugom srpskom predsjedniku.

"Milošević je ostavio super dojam na mene, bar u ona tri kontakta koliko smo imali. On je bio predsjednik moje države i zbog toga sam ga branio, kao što bih i svakog drugog predsjednika. Mislim da je Milošević imao jedino moj dres od svih nogometaša." - izjavio je Mihajlović.

U politici na prevaru

Nakon NATO-ovog bombardiranja Srbije Siniša Mihajlović na prevaru je priključen Socijalističkoj partiji Srbije, čiji su čelnici dok je djeci dijelio autograme, u ruke nehotice dali i stranačku pristupnicu.

"Bio sam u trenirci reprezentacije i sa tadašnjim ministrom sporta Đerićem potpisivao neke papire, misleći da dajem autograme. Poslije me zovu iz Italije i kažu da mediji bruje da sam potpisao pristupnicu za SPS. Nazovem Đerića, a on počne muljati. Kažem mu: "Ako ovo ne demantiraš, neću igrati za reprezentaciju na EP." Poslije je stigla isprika, ali to nitko ne čita, ne objavljuju je na naslovnicama." - objasnio je Mihajlović.

D.R.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara