Maradona će dobiti otkaz ili iskusnijeg pomoćnika

Totalsport
Foto: AFP

U PONEDJELJAK će se u Ezeizi, gradiću na rubu Buenos Airesa, sastati predsjednik Argentinskoga nogometnog saveza (AFA) Julio Grondona i izbornik reprezentacije Diego Maradona.

Bit će na sastanku i Maradonin savjetnik Carlos Bilardo, trener-svjetski prvak iz 1986. godine, koji je informaciju otkrio tamošnjim medijima.

Argentinski listovi tumače sastanak na različite načine. Da je Maradona vrlo blizu otkazu smatraju u Clarinu, najutjecajnijem argentinskom dnevniku.

“Jaz između Maradone i njegovih igrača sve se više produbljuje. Sljedećeg će tjedna izbornik ostati bez dijela ovlasti koje je dosad imao”, navode u Clarinu, uz dodatak da je AFA trenutačno donijela odluku o povratku reprezentacije na nacionalni stadion, buenosaireški Monumental, s kojega je Maradona svojevoljno, čisto kao nesimpatizer River Platea, odveo nacionalnu momčad u Rosario.

Diario Popular donosi vijest da će Grandona u Maradonin stručni stožer uključiti iskusnijega i kvalitetnijeg trenera, koji bi izborniku trebao pomoći plasirati se na Svjetsko prvenstvo u preostalim dvjema utakmicama. Navodno je najveći kandidat trener Huracana Antonio Mohamed “Turčin”, kako u Argentini zovu trenutačno najpopularnijeg trenera, koji je osvojio navijače konstruktivnim i ofenzivnim nogometom kakav je u proljetnom dijelu prvenstva (Clausura) igrala njegova momčad.

"Bila bi mi čast surađivati s Maradonom i drago mi je ako su u AFA-i pomislili na mene. Moramo u ovim trenucima podržati nacionalnu momčad, misliti pozitivno, pomoći. Treba podržati Diega i pružiti mu ruku umjesto da ga kritiziramo", rekao je 39-godišnji trener, koji je od Maradone mlađi punih deset godina.

"Ne ode li Argentina na Svjetsko prvenstvo, bit će to težak udarac za svakoga od nas", dodao je mladi trener.

I La Nacion, još jedan od utjecajnih lokalnih dnevnika, piše o udaljavanju Maradone i reprezentativaca.

“Neki se igrači osjećaju nezaštićeno jer im očito manjka jasna ideja o načinu igre. Nesigurni su zbog nejasnih poruka koje im Maradona šalje. Najava da će se u dvobojima koji dolaze više osloniti na domaće igrače situaciju dodatno otežava”, piše Nacion.

Maradonin savjetnik Carlos Bilardo rekao je da i dalje vjeruje u uspjeh, te da se nitko iz stručnog stožera neće povući, “taman da im Grondona dovede Isusa Krista da ih spasi”.

Na pitanje je li ugrožena reprezentativna karijera najvećim zvijezdama poput Messija, Agüera i Mascherana, Bilardo je odgovorio otresito:

"Dovraga i sve, pa nećemo se odreći Messija zbog jedne loše odigrane utakmice! Kako bismo to mogli i pomisliti učiniti?! Pa Argentina ima igrače elitne klase koji mogu igrati u bilo kojem sastavu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara