Maradona će dobiti otkaz ili iskusnijeg pomoćnika

Maradona će dobiti otkaz ili iskusnijeg pomoćnika

Totalsport
Foto: AFP

U PONEDJELJAK će se u Ezeizi, gradiću na rubu Buenos Airesa, sastati predsjednik Argentinskoga nogometnog saveza (AFA) Julio Grondona i izbornik reprezentacije Diego Maradona.

Bit će na sastanku i Maradonin savjetnik Carlos Bilardo, trener-svjetski prvak iz 1986. godine, koji je informaciju otkrio tamošnjim medijima.

Argentinski listovi tumače sastanak na različite načine. Da je Maradona vrlo blizu otkazu smatraju u Clarinu, najutjecajnijem argentinskom dnevniku.

“Jaz između Maradone i njegovih igrača sve se više produbljuje. Sljedećeg će tjedna izbornik ostati bez dijela ovlasti koje je dosad imao”, navode u Clarinu, uz dodatak da je AFA trenutačno donijela odluku o povratku reprezentacije na nacionalni stadion, buenosaireški Monumental, s kojega je Maradona svojevoljno, čisto kao nesimpatizer River Platea, odveo nacionalnu momčad u Rosario.

Diario Popular donosi vijest da će Grandona u Maradonin stručni stožer uključiti iskusnijega i kvalitetnijeg trenera, koji bi izborniku trebao pomoći plasirati se na Svjetsko prvenstvo u preostalim dvjema utakmicama. Navodno je najveći kandidat trener Huracana Antonio Mohamed “Turčin”, kako u Argentini zovu trenutačno najpopularnijeg trenera, koji je osvojio navijače konstruktivnim i ofenzivnim nogometom kakav je u proljetnom dijelu prvenstva (Clausura) igrala njegova momčad.

"Bila bi mi čast surađivati s Maradonom i drago mi je ako su u AFA-i pomislili na mene. Moramo u ovim trenucima podržati nacionalnu momčad, misliti pozitivno, pomoći. Treba podržati Diega i pružiti mu ruku umjesto da ga kritiziramo", rekao je 39-godišnji trener, koji je od Maradone mlađi punih deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne ode li Argentina na Svjetsko prvenstvo, bit će to težak udarac za svakoga od nas", dodao je mladi trener.

I La Nacion, još jedan od utjecajnih lokalnih dnevnika, piše o udaljavanju Maradone i reprezentativaca.

“Neki se igrači osjećaju nezaštićeno jer im očito manjka jasna ideja o načinu igre. Nesigurni su zbog nejasnih poruka koje im Maradona šalje. Najava da će se u dvobojima koji dolaze više osloniti na domaće igrače situaciju dodatno otežava”, piše Nacion.

Maradonin savjetnik Carlos Bilardo rekao je da i dalje vjeruje u uspjeh, te da se nitko iz stručnog stožera neće povući, “taman da im Grondona dovede Isusa Krista da ih spasi”.

Na pitanje je li ugrožena reprezentativna karijera najvećim zvijezdama poput Messija, Agüera i Mascherana, Bilardo je odgovorio otresito:

"Dovraga i sve, pa nećemo se odreći Messija zbog jedne loše odigrane utakmice! Kako bismo to mogli i pomisliti učiniti?! Pa Argentina ima igrače elitne klase koji mogu igrati u bilo kojem sastavu."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara