Maradona: Da smo ispali, morao bih pobjeći u Haiti jer bi bio prvi čovjek kojeg bi strijeljali

Maradona: Da smo ispali, morao bih pobjeći u Haiti jer bi bio prvi čovjek kojeg bi strijeljali

Tekst: Totalsport
Foto: AFP

DIEGO MARADONA u srijedu je na televizijskoj postaji Canal 7 govorio o okolnostima koje su dovele do njegova skandaloznoga trijumfalističkog ispada nakon pobjede u Urugvaju.

"Ispričao sam se damama, ne i onima koji o nogometu govore na televiziji. Napravivši to, olakšao sam si dušu. I dalje ne žalim zbog toga", rekao je izbornik argentinskih nogometaša, čije ponašanje nakon 1:0 pobjede u Montevideu i plasmana na SP od srijede istražuje nadležna komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

"Nakon što smo se kvalificirali, rekao sam što sam rekao. Shvaćam da su se ljudi uvrijedili. Shvaćam da sam to rekao u udarnome televzijskom terminu, da su to gledala djeca...

"Da smo koji slučajem ispali, morao bih pobjeći na Haiti. Znam da bi Diego Maradona bio prvi čovjek kojeg bi strijeljali."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jednostavno, u tom sam trenutku dobio pravo na osvetu i iskoristio sam ga. Morao samo novinarima reći da nisu u pravu."

Maradona je nakon ključne pobjede otvorio dušu na press-konferenciji. Izvrjeđavši novinare rekao im je neka mu pop...

Na Canalu 7 govorio je i o nogometašima iz argentinske lige, kao i o Svjetskom prvenstvu.

"Svaki igrač koji želi u Južnoafričku Republiku mora meni i stručnom stožeru pokazati da može podnijeti projekt zvan SP, što nije nimalo jednostavno. Treba podnijeti dugo vrijeme zajedničkog života, ozljede. Moramo izgraditi grupu u kojoj će nogometaši pomagati jedni drugima. Što se lokalnih igrača tiče, mnogi su nas izvukli u dvjema ključnim utakmicama."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara