Maria Riesch nova kraljica u slalomu, Jelušić završila na 12. mjestu

Maria Riesch nova kraljica u slalomu, Jelušić završila na 12. mjestu

Tekst: S.T.
Foto: AFP

NJEMICA Maria Riesch je osvojila zlatnu medalju u slalomu na Olimpijskim igrama. Srebro je uzela Marlies Schild, a treća je Sarka Zahrobska. Ana Jelušić je završila na 12. mjestu, a Nika Fleiss na 25.

> Tijek utrke

Riesch je tako osvojila i drugo olimpijsko zlato na Igrama u Vancouveru. Onome u superkombinaciji je dodala i slalomsko.

Vodila je 25-godišnja Riesch nakon prvog slaloma, a imala je i odgovor na odličnu drugu vožnju Austrijanke Marlies Schild. Imala je 65 stotinki prednosti u odnosu na najveću konkurenticu, a na kraju joj je ostalo 43 stotinki prednosti za veliko slavlje.

Riesch i Schild, objektivno dvije najbolje svjetske slalomašice, bile su najbolje i u Vancouveru, vrhuncu godine, premda su se, kao i ostale skijašice, morale boriti i protiv jako lošeg vremena, snijega i magle, koji su pratili prvu i drugu vožnju.

U drugom laufu je jako dugo vremena u vodstvu provela Austrijanka Elisabeth Görgl, koja je u prvoj vožnji bila tek na 22. mjestu. Prvo ju je skinula Aubert, a nakon toga svaka sljedeća skijašica.

No, borba za zlato se na kraju vodila samo između Riesch i Schild, a najbolji pokazatelj toga je sekunda i jedna stotinka zaostatka za Njemicom u konačnici brončane Čehinje Šarke Zahrobske. Četvrta je ostala Šveđanka Pietilae-Holmner, peta Aubert...

Od hrvatskih skijašica najbolje je vrijeme ostvarila Ana Jelušić, koja je na kraju završila kao dvanaesta sa zaostatkom od 2.54 sekunde. Nika Fleiss je bila 25., Matea Ferk 34., a Sofija Novoselić 39. u olimpijskom slalomu.

Spomenimo i da je Šveđanka Anja Pärson svoje torinsko zlato prepustila greškom u drugom laufu, zbog čega nije završila utrku.

ZOI, slalom skijašice:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Maria Riesch (Njem) 1:42.89

2. Marlies Schild (Aut) +0.43

3. Šarka Zahrobska (Češ) +1.01

4. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +1.33

5. Sandrine Aubert (Fra) +1.57

...

12. Ana Jelušić (Hrv) +2.54

25. Nika Fleiss (Hrv) +4.70

34. Matea Ferk (Hrv) +8.04

39. Sofija Novoselić (Hrv) +12.02

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara