Mariborska policija: Hrvatski navijači su vikali i psovali djelatnike na slovenskoj pumpi, te bacali prazne boce i konzerve po cesti

SKUPINA od 30-ak hrvatskih navijača, starih između 19 i 27 godina na putu prema Mariboru, gdje se igrala prijateljska utakmica između istoimenog domaćina i našeg Hajduka, prekršila je javni red i mir na benzinskoj pumpi u mjestu Podlehnik.

Kako doznajemo od glasnogovornika tamošnje Policijske uprave Franca Virtića oni su na cestu bacali prazne staklene boce i konzerve, te su psovali i vikali na djelatnike pumpe.

Nakon što su pod policijskom pratnjom krenuli prema Mariboru, kod Ptuja su bili zaustavljeni. Navijači Hajduka zatim su se počeli agresivno ponašati prema policajcima, te trčati po cesti, ignorirajući naređenja slovenskih policajaca.

Jedan od navijača je u jednom trenutku napao policajca, kojem su u pomoć priskočile kolege te uz uporabu sile svladali našeg navijača.

Manja skupina navijača također je napravila štetu na osobnom automobilu hrvatskog državljana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog gore navedenih djela mariborska je policija pet navijača odvela u pritvor gdje su bili zadržani do otrježnjenja, a zatim je protiv njih podnesen optužni prijedlog pred ptujskim sudom.

Navijač koji je napao policijskog službenika zadržan je u pritvoru, te će protiv njega biti podnesena kaznena prijava, nakon čega će biti pušten i sudit će mu se u Hrvatskoj.

Kako doznajemo navijač zasad nije zatražio pomoć hrvatskog konzulata u Sloveniji.

A.H.
Foto: Torcida.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara