Marić: Dinamo će biti prvak!

NAKON što je njegova nova-stara momčad na pripremama za novu sezonu pobijedila na švicarskom turniru, Dinamov povratnik Silvio Marić sve je više siguran u uspjeh "Modrih", kao i u osvajanje prvenstva.

Bez Zagreba Marić jednostavno nije mogao i stoga ove godine slovi kao najveća zvijezda kluba.

Dinamo nakon sjajne pobjede nad Auxerrom leti prema Torontu, gdje će u utorak igrati prijateljsku utakmicu protiv Pršinih Glasgow Rangersa.

Optimističan je Marić i u tom pogledu jer, kako tvrdi, pojačanja koja su ostala bit će prava, kako Dinamu i dolikuje.

Pojavila su se i neka nova imena, na koja Kuže itekako može računati tijekom stvaranja svoje koncepcije. Luka Modrić ove je sezone neumoran, a Chago, pak, svakim danom sve sigurniji i čvršći.

Prema Kužeovim riječima, zahvaljujući upravo mladom Kameruncu, kao i Zoranu Mamiću, Dinamo je sada najčvršći tamo gdje je u prošloj sezoni bio najtanji.

Kako se navodi i u Sportskim novostima, glavni Dinamov adut je izuzetno široka i kvalitetna klupa. Hoće li konkurencija oko napadačkih mjesta na terenu i dalje ostati ona zdrava, ostaje nam vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marić ipak tvrdi kako bi ovo mogla biti prava momčad. Iako je svjestan da je Hajduk ove godine jak, to je za njega samo znak da će se igrati jedno dobro i napeto prvenstvo.

Dinamo je za njega klub koji nosi gomilu uspomena, od kojih su posebno drage one iz 1996. godine, kada su igrali Ligu prvaka, a doma osvajali sve živo. A 5:0 protiv Partizana, to je uspjeh koji je teško ponoviti.

No, Marić je siguran da će u sljedećoj sezoni Dinamu donijeti prvenstvo. Siguran je i da će se napasti obje titule, jer, s obzirom da je Europa trenutno daleko od "Modrih", bit će dosta vremena da se igrači koncentriraju na domaća natjecanja.

Što se reprezentacije tiče, Marić kaže da je tu ako ga trebaju. Poznato je kako su on i Bišćan veliki prijatelji, a mnogi bi ih obojicu voljeli vidjeti među kockastima.

Što zbog kvalitete, što zbog iskustva, no siguno je da bi Cico mogao tada malo mirnije spavati.

Međutim, čini se kako Marković razumijevanja za kvalitetu baš i nema, iako bi Bišćan, prema Marićevim riječima, sigurno želio igrati.

"Kad bi sjeli za stol i porazgovarali kao ljudi, dogovorili bi se. On je potreban reprezentaciji, ali ima i svoj ponos." - zaključio je Marić u razgovoru za 24sata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara