Marić u prvoj momčadi, Kuže očekuje zatvorenu igru Varteksa

DAN UOČI velikog derbija između Dinama i Varteksa, trener "Modrih" Josip Kuže je u razgovoru za Index.hr najavio utakmicu koju ne smatra najvećim iskušenjem za Dinamo u novoj sezoni, jer, kako kaže, ipak je to još uvijek Hajduk.

"Ne vjerujem da se ovdje radi o našem najvećem iskušenju. Ipak su to za nas utakmice s Hajdukom. No, prema onom što pokazuje tablica, utakmica u subotu će biti izazov i motivacija za nas. Možda će, kako će protjecati sezona Varteks postati naš rival, no za sada je to u svakom slučaju Hajduk." - kazao je Kuže u razgovoru za Index.

Upitali smo trenera Dinama što misli o Varteksu, koji je zasada najveće iznenađenje lige. U četiri utakmice imali su četiri pobjede.

"To je normalno iz razloga što su oni ekipa domaćih igrača koji su svi slično godište. Dečki su mladi, imaju čvrst i zdrav duh, što uz kolektivnu igru stvara jaku momčad." - izjavio je Kuže, te na pitanje koga bi izdvojio kao najbolje igrače "Krojača" odgovorio: "To su svakako iskusni Šafarić i Posavec, ali uz njih tu je veliki broj mladih igrača koji će se s vremenom sve više dokazivati."

Odgovarajući na naše pitanje je li poraz od Hrvatskog dragovoljca 3:1 loše utjecao na atmosferu u momčadi, Kuže je izjavio: "To nema veze. Igrači koji su igrali tu utakmicu nastupaju za drugu momčad, a sutra ćemo istrčati u najboljem sastavu, tako da se to ne može uspoređivati."

Zamolili smo Kužea da nam pojasni što je mislio kada je nakon utakmice s Dragovoljcem izjavio da nekim igračima nije mjesto u Dinamu, a on nam je kazao: "Ja ću nakon utakmice s Varteksom porazgovarati sa svojim igračima i reći im što mislim, a dalje je na njima da odluče što će činiti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je u jučerašnjem razgovoru za Index najavio da neće igrati bunker, već da će se otvoriti. Kuže, međutim, ipak ne očekuje takav razvoj situacije.

"Naravno da bi nam to odgovaralo, međutim ja ipak mislim da će se oni ipak zatvoriti. Nama bi više odgovarala otvorenija igra jer u njoj dolaze do izražaja kvalitete igrača. Moje je mišljenje da će Varteks ipak igrati racionalnije." - ustvrdio je Kuže.

Kuže nam je pojasnio kakvo je stanje u svlačionici uoči derbija, te nam je najavio izmjene u sastavu koji je razbio Rijeku i Inter.

"Chago je bolestan, a Buljat ima tri žuta kartona tako da oni sigurno neće nastupiti. Marić je sve više u formi, nametnuo se svojim igrama i sigurno je da će istrčati među prvom jedanestoricom."

S.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara