Marin Pirner pobjednik hrvatskog Red Bull Street Style finala 2010.

Marin Pirner pobjednik hrvatskog Red Bull Street Style finala 2010.

Tekst: M.Č.
Foto: Red Bull Street Style

U blještavom ozračju City Centra one, pred petstotinjak gledatelja i brojnim prolaznicima, 20 najboljih hrvatskih freestyle loptača prikazalo je svoje akrobatske vještine. Publika je tijekom trosatne priredbe znala nagraditi nogo-čarobnjake aplauzima, kulminiravši oduševljenjem u završnoj „borbi” između dvojice favorita, Gabrijela Gavrića-Tomića i Mirana Pirnera.

Nakon osvojenog naslova državnog prvaka Miran Pirner kazao je: “Ovo je jedan od ljepših dana u mome životu, od rujna 2008. čekao sam da ispravim pogrešku koja me tada koštala odlaska u Brazil na prvi svjetski Red Bull Street Style finale. Čestitam suparniku u finalu, mladi „Gabi” (16 godina) je zapravo bio bolji,” s dozom samokritike govorio je 22-ogodišnji Zagrepčanin.

Samopouzdanje mu je raslo iz nastupa u nastup , hladnokrvno je i kreativno izbacivao protivnike u  tri "borbe” u knock-out fazi, no u finalu i on je osjetio tremu zbog velikog uloga – i velike uloge – jedinog hrvatskog nogometaša u Južnoj Africi ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Slobodni stil izazovniji mi je od klasičnog nogometa. Nema trenera i suigrača – sam si s loptom na treningu. Zahvaljujem organizatorima i, u prvom redu, publici na nevjerovatnoj podršci,” kaže Pirner, i dodaje: "Ovo natjecanje je prava stvar za freestyle nogomet u Hrvatskoj, i možemo samo rasti iz godine u godinu.“

Red Bull Street Style svoju je hrvatsku premijeru doživio prije dvije godine  na krovu jednog zagrebačkog hotela. Branitelj tog naslova  Nikola Aleksić danas je ispao u polufinalu, te je potom poražen i u malom finalu za 3. mjesto od Marija Babića. 

Stil, kreativnost i kontrolu lopte ocijenjivalo je troje sudaca: Arijan Babičković (prvak Srbije), Kitti Szasz (najpoznatija mađarska streetstylerica) i Jurica Barać (BMX sportaš iz Osijeka). 

Do svjetskog finala Pirnera očekuje još gotovo dva i pol mjeseca napornih treninga. U Cape Townu će se boriti „streetstyleri” iz 60 zemalja. Naslov svjetskog prvaka brani Sean Garnier iz Francuske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara