Mario Carević: O Pokrovcu sve najbolje

MARIO CAREVIĆ govori o svom korektnom odnosu s preminulim menadžerom Dinom Pokrovcem, njihovom ugovoru, iskustvu u Saudijskoj Arabiji, te mogućem povratku u Hajduk.

Hajdukov bivši i sadašnji igrač saudijskog Al Ittihada je o početku suradnje i dojmovima o Pokrovcu u razgovoru za Sportske novosti rekao: "Dinu mi je preporučio Igor Musa, koji je prvi, te 2000. godine dospio u kontakt s Pokrovcem. Musa je radio sve na riječ, o Dini je govorio sve najbolje i Dinu sam takvim, za nogometaša savršenim partnerom, doživio u prvom kontaktu."

"Imao sam ugovor, što mi je bilo bitno, jer niti danas ne znam što sve piše u ugovoru. Znao sam ono što je mene zanimalo i vjerovao sam da će biti ispunjeno sve što smo dogovarali. I bilo je. Dino je za mene, zapravo za sve nas, jer znam kako su prolazili i ostali igrači, skrbio mnogo više od onoga što je pisalo u ugovoru. Čim je nešto zaškripalo, forma ili bilo što drugo, on je dolazio." - objasnio je odnos sa svojim menadžerom Carević.

Kako kaže, njegov ugovor nije bio doživotan, već do 2006: "Nogometaši su s Dinom surađivali na dva načina. Neki su imali ugovore, a neki su igrali na riječ koja je bila dovoljna. Ropski odnos koji se sugerira ni pod razno nije postojao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dino je bio savršen menadžer za svakog nogometaša." - izjavio je prvi nogometaš s kojim je pokojni Pokrovac potpisao ugovor.

Carević je odbacio nagađanja da je njegov menadžer uzimao dijelove plaća igrača, a jedino što mu je pripadalo bilo je 15 posto i to samo prilikom prvog transfera.

Mario je za Sportske novosti rekao da u Saudijskoj Arabiji, gdje trenutno igra, ima problema s isplatama plaće, a nedavno je zbog toga protiv kluba podnio i prijavu FIFA-i.

Mario se nada povratku kući, nije mu žao što je otišao igrati u "drugi svijet", a kao uvijek otvorenu opciju istaknuo je - Hajduk.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara