Marion Jones i Tim Montgomery na udaru kritika zbog trenera

Par najbržih ljudi na svijetu, američki sprinteri Marion Jones i Tim Montgomery, žestoko je kritiziran zbog suradnje s Charliem Francisom, nekadašnjim trenerom Ben Johnsona, te se stoga u polemiku uključio i Svjetski atletski savez (IAAF) koji od spomenutog para traži objašnjenje. jer, prema IAAFu, suradnjom s Francisom spomenuti par srozava ugled atletike.

´Ovo se tiče ugleda sporta. Marion i Tim su uzori milijunima mladih u svijetu i stoga smatram da svi poklonici atletike zaslužuju nekakvo objašnjenje zbog ove odluke. Atletika je njima pružila puno, stoga bi i oni morali raditi na dobrobit svoga sporta´, izjavio je glavni tajnik IAAF-a Istvan Gyulai.

Kanadski atletski savez je, inače, Francisu izrekao kaznu doživotne zabrane obavljanja trenerskog posla nakon što je Johnson na OI 1988. godine u Seulu bio pozitivan na dopinškoj kontroli i morao vratiti zlatnu medalju s utrke na 100 metara.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gyulai je dodao da nije isključena mogućnost da IAAF u Toronto, gdje spomenuti trojac trenira, pošalje posebnog izaslanika.

Oglasili su se i organizatori najelitnijih atletskih mitinga u Europi, a neki od njih razmišljaju ne pozivati Jonesovu i Montgomeryja na svoja natjecanja upravo zbog suradnje s Francisom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara