Mark Hughes napokon priznao: Ćorluku prodajemo Spursima za pet milijuna funti

Mark Hughes napokon priznao: Ćorluku prodajemo Spursima za pet milijuna funti

NAPOKON je menadžer Manchester Cityja Mark Hughes priznao kako je hrvatski reprezentativac Vedran Ćorluka velika želja londonskog Tottenhama. Menadžer Cityja cijeli prošli tjedan negirao je Ćorlukinu povezanost s Spursima, tvrdeći kako nema govora o njegovom prelazu u londonski klub.

Financijski problemi u Cityju

Hughes je danas, međutim, priznao kako su se zbivanja oko Ćorluke događala njemu "iz leđa", a posao je odradio vlasnik Cityja, Tajlanđanin, Thaksin Shinawatra koji je pristao prodati hrvatskog reprezentativaca za pet milijuna funti, tri milijuna manje nego što je samo godinu dana ranije platio za njegov transfer iz Dinama. Nevjerojatno niska cijena za jednog igrača poput Ćorluke postignuta je uslijed zaduženosti Shinawatre koji bi prodajom našeg reprezentativca Spursima postigao pozitivnu bilancu klupskih financija.

"Interes Tottenhama zaista postoji, ali do trgovine još uvijek nije došlo", priznao je Mark Hughes nakon tjedan dana negiranja.

Pregovori su u završnoj fazi, istina izlazi na vidjelo sutra

Vedran Ćorluka je izostavljen iz momčadi Cityja u jučerašnjoj pobjedi nad Milanom 1:0 čime se još više povećala medijska špekulacija o mogućem odlasku u Tottenham.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregovori su, čini se, u završnoj fazi, što je u četvrtak saznao i Index kada smo otkrili da se Ćorluka nalazi u Tottenhamovom hotelu sa svojom djevojkom.

Ako ode Čarli, odlazi i Hughes

Prema tvrdnjama Cityjeva menadžera Hughesa do sutra bi se trebala razriješiti čitava situacija oko Ćorluke, nakon čega će navedeni menadžer, prema pisanju britanskih medija, predati ostavku zbog nelogičnosti u poslovanju tajlandskog tajkuna Shinawatre koji tjedan dana prije početka sezone prodaje jednog od najboljih igrača i to po manjoj cijeni od kojeg ga je doveo, a Ćorluka je prošle sezone nevjerojatno napredovao.

R.J.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara