Marković: 2004. odlična godina za reprezentaciju i HNL, povlačim se 2006.

Marković: 2004. odlična godina za reprezentaciju i HNL, povlačim se 2006.

VLATKO MARKOVIĆ, koji je već šest godina na čelu Hrvatskog nogometnog saveza, najavio je kako se nakon isteka drugog mandata 2006. više neće kandidirati za tu poziciju.

U novogodišnjem intervjuu za Sportske novosti Marković se osvrnuo na  rad HNS-a u protekloj godini, a po njemu stanje u hrvatskom nogometu je - sjajno. Da se radi samo o reprezentaciji, donekle bi se složili, ali da je stanje u 1. HNL dobro, to može reći izjaviti Vlatko Marković.

"2004. je bila izvanredna godina za reprezentacije. Dvije najvažnije selekcije sudjelovale su u završnicama kontinentalnih prvenstava, u stručnom smislu dobili smo prve vlasnike euro-pro diplome, prezadovoljni smo novim stručnim stožerima jer Zlatko Kranjčar i Slaven Bilić stvarno se ističu, u financijskom smislu bilo je to plodnih 12 mjeseci." – sipao je komplimente, doduše najviše sebi i HNS-u, dobro raspoloženi Marković.

Što se tiče 1. HNL, koju je ove polusezone karakterizirao izuzetno nizak broj posjetitelja na stadionima, za Markovića je stanje i u njoj bajno.

"Igralo se bolje nego prije, suđenje je vrlo dobro. Ako nečim nismo presretni, to je skroman posjet i katkad nedolično ponašanje navijača." – ustvrdio je Marković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijest koja će svakako razveseliti one koji ne odobravaju način na koji Marković upravlja hrvatskim nogometom kaže sljedeće: Šef HNS-a se, nakon što mu 2006. istekne drugi mandat, neće kandidirati za treći.

Što se tiče svog mogućeg nasljednika, Marković kaže: "Osporavatelji i napadači me ne čude; blagajna je puna i neki bi je "stručnjaci" htjeli počistiti."

Učestale povike iz Maksimira i Poljuda o svojoj smjeni Marković ne doživljava ozbiljno: "Ni o kakvoj smjeni nema govora. Teško je raditi u klubovima, što bi bilo da nema ljudi poput Vlade Zeca, Zdravka Mamića, Igora Štimca, Branka Grgića?"

Možda bi netko Markovića trebao obavijestiti da istinski ljubitelji nogometa u Hrvatskoj već godinama zamišljaju hrvatski nogomet bez Markovića, Mamića, Štimca i sličnih, ali iz dobro poznatih razloga, takve ideje još će neko vrijeme biti neostvarive. Bitno da je HNS-ova blagajna puna, a o praznim tribinama hrvatskih stadiona neka se brine netko drugi.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara