Marković Guardianova osoba tjedna, društvo mu pravi i Mamić

Foto: Drago Sopta / Cropix

VEĆ smo prenijeli pisanja europskih medija koji posljednjih tjedana hrvatskom nogometu daju znatno više pozornosti nego do sada. Problem je što se ovaj put radi o nepogodama koje su ga pogodile poput skandala s namještanjem utakmica, uhićenja vodećih ljudi HNS-a, ali i najnovijim eskapadama Zdravka Mamića.

> Pogodite koji hrvatski klub Danci nazivaju "momčad skandala"

> Mundo Deportivo: Mamić ima više života nego mačka

> Francuska mučka đubrad: Dinamo se financira porezima, ali sve ostaje u obitelji Mamić

Tako se Mamić i predsjednik HNS-a Vlatko Marković našli u tjednom pregledu engleskog Guardiana.

Vlatko Marković proglašen je osobom tjedna jer je bio šokiran uhićenjima u hrvatskom nogometu među kojima je i njegov potpredsjednik. "Tragedija, moj savez je transparentan, jedna od najboljih organizacija u Hrvatskoj", citiraju Englezi Markovića i podsjećaju da je prije godinu dana tijekom izborne skupštine HNS-a Marković optužen za "silovanje demokracije" i trčanje s "torbama punim novca".

Isti list inspiraciju je pronašao i u Zdravku Mamiću čije je izjave izdvojio kao jedne od najzanimljivijih prošog tjedna u svijetu nogometa. "Mamić je sazvao press konferenciju nakon optužbi da je njegova momčad pustila utakmicu Lyonu u Ligi prvaka (1:7), na nju su upali navijači kojima je Mamić odgovorio: "Prebit ću vas, jednog po jednog, face-to-face. Magarci! Bolje za vas da budem što duže u Dinamu, jer kad odem, prebit ću vas ko mačke", navode Englezi i dodaju još nekoliko Maminjovih bisera sa iste pressice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tvrdnje kako je već ranije priznao namještanje utakmica: "Laž. Nikada to nisam rekao".

O novinarima: "Volite me, prodajem vam novine, ali pišete 95 posto laži".

O problemu s drogama: "Nikada nisam ni pušio. A pijem samo zbog vas, ljudi".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara