Marković: Liga 12 je promašaj

VLATKO MARKOVIĆ, predsjednik HNS-a, smatra da je postojeća liga potpuno nezanimljiva, te da više neće dopustiti katastrofu poput ovoproljetne, kad je u završnici prvenstva bila zanimljiva samo borba dvojca za naslov i borba dvojca za spas.

Za Sportske novosti Marković je rekao da je Liga 12 promašaj te da će se tolerirati takav model još samo slijedeću sezonu, a onda će se broj sudionika svesti na najviše deset.

Na novinarski upit tko bi mogao biti favorit u slijedećoj sezoni, Marković odgovara: "Hajduk s Blaževićem, poričem im opstanak u Europi do proljeća. Dignut će se Dinamo, pogotovu zbog Mitua, računajmo na Rijeku, Inter, Zagreb, Varteks."

Marković Maksimirsku garnituru ne doživljava kao istu onu koja je bila ranije, a, ukoliko i jest, kaže, bogatiji su za iskustvo. Vjeruje u Barišića, siguran je da je Mamić platio uobičajeni ceh školovanja, a dr. Gjurašin bi trebao biti korektivni faktor. Također vjeruje da će gradonačelnik Bandić završiti stadion, što je nužno zbog Eura 12.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrćući se na ubojstvo Dine Pokrovca Marković kaže da je šokiran iako ga osobno nikada nije sreo, ali mu je poznato da je nadavno u Ruslanovoj položio ispit za menadžere.

Nogometnih manadžera ima stotinjak u svakoj državi, kaže predsjednik HNS-a, te naglašava da je FIFA pogriješila kada je izdavanje licenci prepustila nacionalnim savezima. Uvjeren je da menadžerstvo nema veze s ubojstvom Pokrovca, o kojem je čuo samo lijepe riječi.

Marković smatra da su za nogometaše veći problem njihovi roditelji koji ih progone i nude kao robu, a ne posrednici. Za Davora Šukera, "pametnu nogometnu figuru“, ne vjeruje da je upleten u kamatarenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara