Marković: Michel i ja smo prijatelji, ali mi ne dobivamo Euro radi toga, nego zbog savršenog projekta

PRESIDENTE se sa europskog nogometnog summita na Rajni javio sjajno raspoložen i pun dojmova. Kako i ne bi bio; on u Duesseldorfu nije mogao izgubiti, pa oba kandidata za predsjednika UEFA-e su "njegovi".

"Radi se o dva izvanredna čovjeka, sportaša i objektivno bilo je 50:50. Johansson je bio izimno uspješan, Platini je nogometna legenda, ali i na novoj sceni je već odavno sjajan: mlad je i iznimno aktivan, zato je i bilo tako tijesno glasanje. Kada su objavljeni rezultati Platini je poljubio suparnika i zamolio nazočne: "Gospodo, molim Vas da odate počast velikom predsjedniku i čovjeku", a dvoranom su se prolomile ovacije", opisao nam je Marković vitešku atmosferu koja je vladala na Kongresu UEFA-e.

Naravno da nam se odmah nameću pitanja, ustvari slatke brige, koji bi kandidat na čelu UEFA-e bio bolji za naše šanse za organizaciju Eura 2012, jer Johansson je već odavno govorio kako stojimo više nego dobro, a još nam je u sjećanju kako je Platini pun divljenja pričao o Vlatku Markoviću kada mu je prošle godine u rezidenciji francuskog veleposlanika uručio odličje Nacionalnog reda za zasluge.

"Michel mi je prijatelj godinama, a sa Johanssonom sam postao prijtelj. Međutim o prijteljstvu ništa ne ovisi, jer naš forte u kandidaturi nije prijateljstvo nego naša jamstva i projekti koje smo predali, a imamo ih i u kući nogometa i svi naši protivnici bi je trebali vidjeti i onda govoriti", podsjetio je Marković.

Ipak, nisu ni predsjednikove "veze i meze" za baciti: "Ukrajinac Surkis, kojem smo pomogli da ostane u Izvršnom odboru mi je rekao kako zbog velikih skndala u poljskom nogometu, oni odustaju od zajedničke kandidature s njima i da ćemo u daljnjem nadmetanju imati njihovu punu podršku", što nikako nije mala stvar kada se uzme u obzir veličina i utjecaj Ukrajine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pobjeda Platinija pobjeda je malih saveza"

"Svi su pozdravili primanje Crne Gore, kao i Savičevića koji je držao govor, a zahtjev Gibraltara za primanjem nije prošao", izvijestio je predsjednik, ali i upozorio kako je "Pobjeda Platinija i pobjeda je malih saveza".

"Švedska, Irska i Škotska su predložile 24 reprezentacije na Euru 2012, a ja sam se prvi javio za riječ i prekinuo takvu raspravu jer tako nešto treba proći sve komisije pa i moju, tehničku. Oni su bili prilično brzopleti, pa i bezobrazni, jer ne uspijevaju plasirati se na velika natjecanja pa misle da će sa puštanjem većeg broja reprezenatcija uspjeti dokopati se Eura.", upoznao nas je predsjednik kako je na visokom skupu demonstrirao odlučnost koja je naravno i više nego dobrodošla kada se povedu rasprave o proširenju HNL-a.

Zvonko Alač
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara