Marković napušta HNS

PRVI čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković izjavio je za "Sportske novosti" da se povlači s mjesta predsjednika, izrazivši želju da ga zamjeni netko od Vatrenih. Marković je siguran da on neće ići Portugal.

"Odradio sam pet godina, orao sam i kopao od jutra do sutra. Sada kada se nakupilo toliko veličanstvenih rezultata vrijeme je da se povučem. Sretan, mirne savjesti. U protivnom ću samog sebe satrti, napori su preveliki", komentirao je Marković svoj iznenadni odlazak sa čela HNS-a.

Marković podsjeća da se za njegova mandata A-reprezentacija plasirala na SP u Japanu i EP u Portugalu, reprezentacija "do 21" na kontinentalne završnice u Slovačku, vjerojatno i u Njemačku. Marković vjeruje da bi Vatreni prošli i na EP u Belgiji da je bio na čelu Saveza u rujnu 1998. Ćiro Blažević izgubio je u Dablinu što se kasnije ispostavilo nenadoknadivim, prisjeća se Marković.

Što je navelo Markovića na iznenadni odlazak iz Rusanove 13 teško je odgonetnuti. On tek kaže da mu je bilo dosta te da bi volio da ga zamijeni netko mlađi i ambiciozniji, kako je rekao, volio bih da to bude jedan od dvojice - trojice Vatrenih koji bi svakako znali i mogli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara