Marković ne može protiv Davora Šukera

Marković ne može protiv Davora Šukera

Tekst: Dea Redžić
Foto: AFP, Index

"OVOG trenutka sam s autom na granici, detaljnije ćemo poslije...", reći će predsjednik HNS-a Vlatko Marković, kojega smo, dakako opet ulovili u krivom trenutku.

> Bilićeva analiza: Gdje nas je to napustila sreća!

> Video sloga u svlačionici: Bilić mora ostati, nismo zaslužili gađanje blatom!

Tako je već godinama, Marković puno posluje i lobira i gotovo uvijek ga uhvatimo baš na čekiranju karte, ulasku u avion ili u tunel kroz Alpe. Signal je slab, ali novosti nam je predsjednik ipak uspio potvrditi...

"Ako Davor Šuker ima ozbiljnu želju kandidirati se za predsjednika HNS-a, onda ću ga podržati."

Bivšeg nogometnog asa koji je predugo izbivao iz hrvatskog nogometa, podržali bi mnogi. Ćiro Blažević već mu je dao svoj glas. No, znamo da će Šuker dobro razmisliti je li sa 40 i kusur godina konačno spreman raskrčiti mulj hrvatske nogometne svakodnevnice.

Iza Markovića statistički stoje uspješne godine, ali i laicima je jasno da pati sve izuzev A selekcije, koja je zlatna koka Rusanove. O tome svoja kritična razmišljanja nikada nije krio Igor Štimac. Nakon predstave u Kazahstanu, Marković je reporteru SN napomenuo kako bi bilo zanimljivo provjeriti "gdje su odjednom nestali svi ti kandidati..."

"Očekujem barem tri kandidature tjedno. Zašto se odjednom spominje samo Šuker?"

Njega bi Marković, barem tako tvrdi, zdušno podržao: "Baš kao i sve naše bivše asove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se moji bivši igrači kandidiraju, mislim da je to dobra ideja. A tko će proći, o tom potom."

Ono što je svima u ovoj već pomalo dosadnoj priči zajedničko jest podrška Slavenu Biliću. Želi ga Mamić i Štimac, Marković i Ćiro, igrači i velika većina javnosti. Netko bi morao skupiti zaista jaku i agilnu oporbu da slomi omiljenog izbornika.

"Već sam rekao da Bilić ostaje. O čemu sam trebao razgovarati s njim? Zar o ostavci? Bilo je bitno pobijediti Kazahstan i to smo napravili. Ne zaboravite da smo u kvalifikacijama ostali bez sedam-osam ključnih igrača, da nam je otišao Niko Kovač, koji je nezamjenjiv.  Rekao sam, međutim, što mislim o Biliću, a svoje mišljenje ne mijenjam."

Ima li Šuker volje za Hrvatsku kakva jest?

Hoće li ga promijeniti Davor Šuker, koji već godinama izbjegava kontakt s hrvatskim medijima, i koji bi tražio jedan sasvim drugi, profesionalan pristup problemima hrvatskog nogometa. A njim ima napretek...

"Želio sam karijeru završiti u Hrvatskoj, zabiti zadnji gol u domovini, ali nije bilo razumijevanja. Kada sam vidio što se događa Prosinečkom, odustao sam, mi ne respektiramo svoje zvijezde", još nedavno govorio je Šuker, još uvijek nedostignuti strijelac hrvatske reprezentacije.

"Želim da ljudi respektiraju moju karijeru, moju zlatnu kopačku i nakon toga možemo surađivati. Vidim li se u budućnosti u hrvatskom nogometu? Naravno da se vidim, ali tek mi je 41 godina... Često su me pitali hoću li ući u Nogometni savez, bilo je i loših interpretacija i komentara i shvatio sam da je u Hrvatskoj vrlo teško objasniti svoj stav. Ljude zanimaju samo 'bombe' ne bi li se otkrila neka bizarnost, osnovni je motiv - prikazati i ljude i ideje u lošem svjetlu... O meni su napisane mnoge neistine, ali, što ja tu mogu, ne mogu se svaki dan prati, demantirati, objašnjavati..."

Šukera su dugo mučile te medijske interpretacije, zazirao je od kolega koji su ga prozvali škrticom, pera koja su puštala crnu tintu kada je bio na zalasku karijere. Ako sada ipak želi pomoći, morat će se i naviknuti....

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara