Marković nije uspio ući u IO Uefe

Marković nije uspio ući u IO Uefe

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković nije uspio ući u Izvršni odbor Uefe, iako mu je navodno bilo obećano dovoljno glasova za izbor.

Naime, Marković je izjavio kako mu je obećano 35 glasova što bi bilo dovoljno za izbor, no predsjednik HNS-a na kraju je dobio 27 glasova. Marković nije previše niti vjerovao u predizborna obećanja, jer je glasovanje tajno a glavna zabava prije glasovanja je trgovanje obećanjima, prenosi Jutarnji njegovu izjavu.

Danas je na kongresu Uefe u ciparskom Limassolu obavljen izbor osam članova IO-a. Vjačeslav Kološkov (Rusija), Marios Lefkaritis (Cipar), Gerhard Mayer-Vorfelder (Njemačka), Per Ravn Omdal (Norveška), Matthieu Sprengers (Nizozemska), Geoffrey Thompson (Engleska) i Joseph Mifsud (Malta) ponovno su izabrani, a kao novi član pridružio im se Talijan Franco Carraro. Svi osim Mifsuda izabrani su na četiri godine.

Naime, Luksemburžanin Henri Roemer napustio je IO kako bi preuzeo mjesto savjetnika predsjednika Uefe, pa će Mifsud odraditi njegove dvije preostale godine mandata u Izvršnom odboru.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić za Hinu je izjavio kako je Marković dobio 27 glasova, što pokazuje visoki ugled Hrvatske u Europskoj nogometnoj federaciji.

Markoviću je za izbor u Izvršni odbor nedostajalo šest glasova. Nova prilika za izbor u IO Uefe je za dvije godine. No, upitno je hoće li se Marković ponovno kandidirati.

Osim izbora za članove IO Uefe izabrani su i predstavnici Europe u Izvršnom odboru Fife. U IO Fife reizabrani su Michel DHooghe (Belgija), Senes Erzik (Turska), Vjačeslav Kološkov (Rusija) i Michel Platini (Francuska).

Rezultati glasovanja za Izvršni odbor Uefe na kongresu u Limassolu:

Marios Lefkaritis (Cipar) 47

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Geoff Thompson (Engleska) 46

Gerhard Mayer-Vorfelder (Njemačka) 45

Franco Carraro (Italija) 41

Matthieu Sprengers (Nizozemska) 37

Vjačeslav Kološkov (Rusija) 34

Per Ravn Omdal (Norveška) 33

Joseph Mifsud (Malta) 33

Vlatko Marković (Hrvatska) 27

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara