Marković otpisao Bišćana: Sada se više ne može vratiti, ni uz ispriku

PREDSJEDNIK Hrvatskog nogometnog saveza i "alfa i omega" hrvatskog nogometa, Vlatko Marković, jedva je dočekao pobjedu Hrvatske nad Bugarskom da napokon zauvijek može otpisati Igora Bišćana, neovisno o isprici na kojoj je ranije inzistirao.

Podsjećamo, Bišćan je kažnjen šestomjesečnom suspenzijom jer je napustio kamp reprezentacije uoči kvalifikacijske utakmice s Bugarskom u listopadu 2003. Kaznu je odradio, ali poziv u reprezentaciju dobio nije, i to jer se nije ispričao, iako se u odluci Disciplinske komisije HNS-a nikakva isprika ne spominje.

Nakon niza sjajnih igara koje je u nedavno završenoj sezoni pružio u dresu Liverpoola, pitanje povratka Igora Bišćana u reprezentaciju potegli su mediji, ali i dobar dio hrvatskih nogometnih stručnjaka poput Tomislava Ivića i Ćire Blaževića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, predsjednik HNS-a, Vlatko Marković, kao i izbornik Zlatko Kranjčar, tvrdoglavo su inzistirali na Bišćanovoj isprici; prvo se Igor trebao ispričati HNS-u, pa hrvatskoj javnosti, pa suigračima, da bi nakon pobjede nad Bugarskom u Sofiji Marković napokon dobio "opravdanje" da stavi "točku na i" u slučaju Bišćan.

"Imao je priliku. Igrači i izbornik su mu uputili otvoreni poziv da se vrati. Trebao je samo reći jednu riječ - oprostite! Nije to učinio. Valjda je očekivao da bismo se mi trebali ispričati njemu." - ustvrdio je Marković u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju, svjestan da Igor s novinarima komunicira te da neće demantirati štogod da Marković napričao o njemu, poput impliciranja da Igor misli da bi se reprezentacija trebala ispričati njemu.

"Utakmica u Sofiji je pokazala da Bišćan ovoj hrvatskoj reprezentaciji nije potreban. Sada se više ne može vratiti. Niti uz ispriku." - zaključio je Marković, potvrdivši još jednom da je u slučaju Igora Bišćana preuzeo ulogu izbornika reprezentacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara