Marković podržao Matovinovića

IAKO pojedini klubovi Prve HNL traže da Damir Matovinović odstupi s mjesta povjerenika za suđenje, predsjednik HNS-a Vlatko Marković sastao se sa njim u Kući nogometa te podržao njegov ostanak. Samom Matovinoviću ni na kraj pameti nije podnijeti ostavku.

Razgovarajući s Markovićem o novom povjereničkom mandatu, Matovinović je u startu rekao da je on "vojnik Saveza" te da ostavku neće podnijeti. Također je napomenuo da će poštovati odluku HNS-a ma kakva ona bila, otkrio je Marković Novom listu.

Nakon otvorenog prozivanja od strane prvoligaša i velikog medijskog pritiska takav stav Matovinovića potpuno je neočekivan, jer su svi bili uvjereni da će povjereničku poziciju prepusti nekom drugom, a kao mogući nasljednik spominjao se Ivan Blažek.

"Prije godinu dana ti isti klubovi predlagali su da se Matovinović postavi za povjerenika, a sada bi htjeli nešto drugo. Zbog takvih promišljanja više nećemo ispunjavati želje klubovima." - rekao je Marković.

Kakva će biti sudbina povjerenika Lige, na kraju će odlučiti Komisija za suđenje HNS-a.

Damir Matovinović je sastanak s Markovićem doživio kao sastanak sa "starim sportskim prijateljem". Potvrdio je da je izrazio želju da ostane na funkciji povjerenika, no nije želio posebno ulaziti u komentare da ga ne želi i Komisija za suce. Matovinović je zaključio da su se u 90 posto odluka slagali, a kakva su trenutačna razmišljanja Komisije nije želio nagađati.

Predsjednik Komisije za suce pri Izvršnom odboru HNS-a Stjepana Djedović ishod sastanka Markovića i Mtovinovića nije želio komentirati, već je kratko rekao da ne zna kada će se sastati Komisija za suce i razriješiti pitanje povjerenika

Uz spomenutog kandidata za Matovinovićeva nasljednika i predsjednika Stjepana Djedovića, u Komisiji za suce još su Ivan Horvat, Ante Kulušić, Marijan Puljiz i Ivan Peraić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara