Marković: Pršin odlazak je velika žalost, izbornika ćete znati u utorak

ČELNI čovjek Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković najavljuje kako će se ime novog izbornika znati sutra ujutro. Komisija ("za izbor izbornika") koja će Izvršnom odboru predložiti dva ili tri kandidata sastaje se u ponedjeljak, a u utorak će "iznjedriti" izbornika.

"Komisija će se danas sastati (u sastavu Vlatko Marković, Zorislav Srebrić, Miroslav Buljan, Pero Vićan, Božo Galić op.a) i dati mišljenje o kandidatima, o programima. Sutra će u 10 sati biti priopćen novi selektor hrvatske nogometne reprezentacije." - kazao je Marković u razgovoru za Radio Cibonu.

Kandidati su Slaven Bilić, Branko Ivanković, Ivan Katalinić, Josip Skoblar i Marjan Vlak, no koga će od njih Komisija predložiti Izvršnom odboru HNS-a Marković nije želio najaviti.

"Ne bih htio utjecati ni na članove IO niti Komisije. Sve će biti objavljeno sutra, tako je najpoštenije vis a vis kandidata. Želimo onog koji će, u najmanju ruku, odvesti Hrvatsku na Europsko prvenstvo 2008. godine." - dodao je.

Marković je u nedjelju bio u Glasgowu gdje je pokušavao nagovoriti ponajboljeg hrvatskog reprezentativca da nastavi igrati za Hrvatsku, no nažalost nije uspio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dado Pršo je nogometni invalid, a kako je igrao zadnje četiri godine za Hrvatsku, to nitko ne bi napravio. I s takvom nogom je bio najbolji nogometaš. Na dvije strane više ne može igrati, noga je opterećena, vidio sam nalaze, razgovarao s trenerom. Ipak, još uvijek sam uvjeren da će pokušati, da će želja prevladati." - dodao je.

Marković tvrdi kako bi bio presreten kada bi se ta želja ostvarila.

"To je naša velika žalost, a kakvo je sada stanje, izgleda da Pršo više neće igrati za reprezentaciju." - zaključio je predsjednik HNS-a.

S.H.
Foto: D.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara