Marković: Skupili smo korisna iskustva

PROCES zajedničke kandidature Hrvatske i BiH za Europsko prvenstvo 2008. donio je Hrvatskom nogometnom savezu puno korisnih iskustava, istaknuo je danas predsjednik HNS-a Vlatko Marković.

´Žao nam je što nismo uspjeli, ali nismo razočarani. Skupili smo puno korisnih iskustava koja će nam pomoći da ne ponovimo greške. Austrija i Švicarska su realan izbor i treba reći da su na kraju organizaciju EP-a 2008. dobili najbolji´, izjavio je Marković na konferenciji za novinare.

´Za prezenataciju i popratne dokumente dobili smo pohvale. No, neke banalne stvari pokazale su se izuzetno važnima. Primjerice, ako realno prikažete koliko će koštati određena stavka a to bude jeftino, to će vam više škoditi, negoli koristiti. Treba nastupiti bahato i bezobrazno, ali argumentirano. Na kraju sve je u novcu´, kazao je Marković i dodao:´Svejedno, nismo izgubili želju da se ponovno kandidiramo. Naši realni ciljevi su EP 2012. ili 2016. godine´.

Napomenuo je i da je budućnost u zajedničkim kandidaturama. To znači da bi Hrvatska partnere trebala tražiti u susjedstvu - BiH, ili Mađarska, ili Slovenija. Također, hrvatskoj je delegaciji sugerirano da do ponovne kandidature skuplja pozitivne poene, a jedan od načina je i taj da se prihvati organizacije europskih prvenstava za mlađe uzraste, U-17 ili U-21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjednik HNS zahvalio se i na podršci Vlade RH, kazavši kako je projekt zajedničke kandidature s BiH imao potporu i Matešine i Račanove vlade.

Da je sve u novcu podacima je potkrijepio član Izvršnog odbora HNS-a Ivan Brleković.

´Prihod Uefe od EP 2004. u Potugalu bit će duplo veći od onoga koji je ostvaren na EP 2000. Već sada prihod se procjenjuje na oko milijardu i 100 milijuna eura. Od toga 900 milijuna odnosi se na televizijska prava, sto milijuna od ulaznica i sto milijuna od sponzora. No, krajnji prihod mogao bi biti čak milijardu i 500 milijuna eura. Predviđa se da će dobit iznositi između 40 i 50 posto od prihoda´, obrazložio je Brleković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara