Marković: U Savez se želi postaviti dinamit!

ČINILO se u prvi mah da će Vlatko Marković novu "situaciju" na relaciji Bilić - Savez pokušati riješiti provjerenim starim načinom koji se zove ignoriranje problema kad je nakon sletanja u Glasgow na novinarska upite odgovorio sa kratkim - "Hvala, let je bio odličan".

No El presidente je nakon kraće okrijepe ipak odlučio progovoriti i podijeliti svoja razmišljanja oko kašnjenja glavnine reprezentativaca zbog kojih je Bilić "puknuo" drugi puta u samo par dana.

Daleko od toga da je Marković odgovornost preuzeo na sebe i na Savez, krivac je po njemu viša sila,  a sponzorske obveze nisu podložne ignoriranju.

"Pa ne možete od mene očekivati da sam stručnjak za red letenja. Zna se da svaki igrač mora ispunjavati sponzorske obveze. Tako piše u ugovoru, a dobro je što Hrvatska može birati svoje sponzore i što smo se našli u takvoj situaciju. Ne znam sve detalje o ovom slučaju", rekao je Marković.

Na tapeti je ponovno bio famozni Bilićev ugovor koji i dalje nije "riješen". Marković je potvrdio da će Biliću biti ponuđen novi ugovor prije Eura, ali i da se od Bilića očekuje da napravi prvi korak i da kaže što on očekuje.

"Mislim da Glasgow nije mjesto za razgovore oko novog ugovora, ovdje sve treba biti podređeno utakmici. Bilić je izrazio želju za ostankom i zbog toga možemo biti zadovoljni. Kada je dolazio dao je svoju ponudu, smatram da bi i sada trebao izraziti svoja očekivanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sve su krivi novinari

Marković smatra da glavna odgovornost za cijelu situaciju leži na novinarima i na njihovom napuhavanju cijele situacije.

"Neki žele nered u Savezu i tu se iskoristio Bilić. Želi se postaviti dinamit u Rusanovoj, pa se prenapuhala cijela priča. Problem su novinari, a ne Bilić", kaže Marković koji je ipak naglasio da ne želi rat s novinarima.

Osvrnuvši se na sutrašnju provjeru na Hampdenu, predsjednik je u prvi plan gurnuo nedostatak Eduarda, kojeg će prema njegovim riječima biti iznimno teško nadoknaditi, ali je i naglasio da rezultat ne smije biti u primaran.

"Škotska je jaka reprezentacija. Iako se nisu kvalificirali za Euro, bili su jedno od najugodnijih iznenađenja kvalifikacija. Sutra je pravi ispit, jer ćemo vidjeti kako će momčad funkcionirati bez Eduarda. Rezultat nije primaran, bitna su nova rješenja", zaključio je Marković.

M.P.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara