Marković za Index: Neka Cico kaže Izvršnom odboru to što govori novinarima

Marković za Index: Neka Cico kaže Izvršnom odboru to što govori novinarima

"NEĆU s nikim razgovarati preko tiska. Hrvatska ima pet Bišćana i o tome sam sve već rekao. S izbornikom se još nisam vidio nakon što smo ispali s SP-a, tek se jučer vratio iz Njemačke. No, da bome da će izbornik doći k nama i Izvršnom odboru kazati ono što govori novinarima. Nisam čitao da Cico želi Bišćana u redovima, ovo mi je prvi glas. I to uopće ne želim komentirati." - za Index je kazao Vlatko Marković, predsjednik naše nogometne vlade.

Slučaj Bišćan, uostalom, odavna je svršena tema, barem što se predsjednika tiče. No, što je s ostalim, prijeko potrebnim prinovama koje je Cico poželio u svom narednom mandatu? Marković se, kako tvrdi, ne želi mješati jer još uvijek nije dobio sve crno na bijelo. Iako je gotovo sigurno da Cicin izvještaj neće donijeti nikakav značajan preokret, presidente je, čini se, postao oprezniji sa izjavama. Pa nije valjda da i njega intrigira ono što Cico ima za reći?

"Nemam nikakvih interesa pričati o onome što je bilo, niti ću izborniku nametati igrački kadar. Znate, nisam se petljao u posao nijednom izborniku dosad, pa neću to činiti ni sada. Bio sam trener prije 15 godina, svoje sam odradio što se tog posla tiče. No, kao i u životu, i u tom poslu uvijek te čeka završni račun. Cico svoj još mora podnijeti. No, to je normalna procedura, zar mislite da ju Ćiro ili Otto nisu pošli?" - dodao je Marković.

A kako je, upravo u trenutku kad smo ga nazvali, pratio zbivanja na Apeninima, bio je red za upit o projekt o kojem, za razliku od nekih drugih aktualnih tema, još uvijek voli razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što se Italiji dogodilo je svjetska tragedija, tragedija svjetskog, a ne samo njihovog nogometa. Suđenje klubovima je počelo, koliko znam, uključena su četiri kluba. Nažalost, na kraju ispada kako smo mi sretni zbog njihove nesreće. No, ovaj savez sreću nikada nije gradio na tuđoj patnji. To što su Talijani napravili sjajan rezultat u Njemačkoj nema nikakve veze. Otkad se rodio skandal s namještanjima utakmica njihove šanse za dobivanje domaćinstva su završena priča. Hrvatska je glavni favorit." - siguran je predsjednik. 
 
"Utakmica s Talijanima, dogovorena je za 16. kolovoza, prema nekim napucima tamošnjeg saveza igrat će se u Napulju, iako mi navijamo za Firencu ili Bolognu. Znamo da su Talijani već pali u Palermu i Japanu, igrali smo i dva puta neriješeno, dakle, definitivno im ne pašemo. Zasad mogu reći da očekujemo super kvalitetnu utakmicu, ipak su oni najnogometnija zemlja unatoč svim crnim stvarima koje im se događaju. O kadru s kojim ćemu ući u taj susret bit će još govora, sada je ipak prerano." - zaključio je predsjednik.

S glavnim tajnikom našeg saveza Zorislavom Srebrićem poželjeli smo razgovarati o tehničkim stvarima vezanim uz sam susret s Italijom, no dotični je ostao nemalo iznenađen kad je dobio upit hoće li Hrvatska i dalje nastaviti s trendom učestalih odigravanja pripremnih susreta, kao što je to bio slučaj uoči njemačkog Mundijala.

"Čujte, o tome je li broj nastupa naše reprezentacije bio dovoljan ili ne, odlučit će struka. Osobno mislim da veliki broj prijateljskih susreta odigranih prije SP-a nije bio naš suštinski problem. Neki igrači uopće nisu tijekom proljeća igrali u svojim klubovima i svakako im je trebalo podizanje forme na takav način. Zamislite samo da smo prošli skupinu, e onda bi svi govorili da je dobro što smo igrali toliko utakmica. Bitan je rezultat. Osjetljivo je pitanje o tome što smo mogli, a što smo napravili, ali moram reći da puno prilika nije iskorišteno." - Srebrićevo je mišljenje.

"Kad gledamo na SP, onda uvijek treba gledati i na sam način odlaska, naravno, i na sam rezultat na natjecanju. Mi smo u kvalifikacijama bili odlični i prema igri i prema rezultatu, ipak smo pobijedili u tri susreta i to izravne konkurente u presudnim utakmicama. Govoreći o fazi samog SP-a, koja je puno osjetljivija, jer se o svemu još uvijek mora oglasit sama struka, ponovo ću naglasak staviti na neiskorištene prilike." - nadovezao se.

Kao da je predosjetio naše misli, svjestan da je na Kući nogometa sada možda i najveći izazov, glavni tajnik je zaključio;

"Slučaj Bišćan previše je delikatan, ali o njemu će savez što prije morati ujediniti stavove. Biloš je uvijek bio otvorena opcija, pa tako i sad."

Dea Redžić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara