Marković želi Bokšića u stožeru za EURO 2012.

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković u svom stožeru silno bi želio vidjeti nekog od Vatrenih. Nakon što su ga odbili Zvonimir Boban, Davor Šuker i Robert Prosinečki, pokušat će angažirati Alena Bokšića.

Naime, Zvone Boban odavno je najavio kako ne želi bilo kakvu funkciju u Hrvatskom nogometnom savezu, već onu glavnu – predsjednika, a i ne vjeruje da Hrvatska ima šanse dobiti domaćinstvo Europskog prvenstva 2012. godine.

Slaven Bilić i Aljoša Asanović angažirani su uz mladu reprezentaciju, a Robert Prosinečki uz obveze oko NK Zagreba ne stigne se posvetiti i lobiranju za EURO 2012. S Davorom Šukerom Marković, pak, nije u dobrim odnosima.

Zato je Markoviću, piše Jutarnji list, ostao samo Alen Bokšić koji bi bio savršen za lobiranje. Osim što ima poznato ime, Bokšić odlično govori engleski, talijanski, i francuski jezik, a Marković ga već dugo poziva da si izabere koju funkciju u Hrvatskom nogometnom savezu želi obavljati.

Inače, UEFA je zaprimila čak osam službenih kandidatura za organizaciju Europskog prvenstva 2012. godine. Uz kandidaturu Hrvatske i Mađarske, zajedničku kandidaturu podnijele su i Poljska i Ukrajina, dok su pojedinačne kandidature podnijele Grčka, Italija, Rumunjska, Rusija, Turska i - Azerbejdžan.

Od svih zemalja kandidata za domaćinstvo EURA 2012. jedino je Italija dosada već organizirala završnicu kontinentalnog prvenstva i to dva puta, 1968. i 1980. godine. Odluka o domaćinu EURA 2012. bit će donesena u studenom ove godine, a lobiranje će trajati do jeseni.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara