Markovićev kopernikanski obrat: Cici ipak otkaz!

Markovićev kopernikanski obrat: Cici ipak otkaz!

ZA PREDSJEDNIKA Hrvatskog nogometnog saveza stvarno "nema niki problema". Vlatko Marković je, naime, čovjek koji će u roku od tjedan dana o pitanju koje muči sve navijače hrvatske reprezentacije stvoriti dva dijametralno suprotna mišljenja.

Podsjetimo, nakon sramotne i kukavičke igre Hrvatske u posljednjem susretu na SP-u, onom protiv Australije, Marković je pružio bezrezervnu podršku Cici Kranjčaru, koji je pak odbio preuzeti i djelić odgovornosti za fijasko u Njemačkoj.

Tako Marković sa stranica jedinog hrvatskog sportskog dnevnika u utorak, tri dana prije konačne odluke Izvršnog odbora, koji je ionako samo njegova produžena ruka, poručuje nešto sasvim drugo.

"Dugo se nisam miješao, pogriješio sam. Otvorile su mi se oči savršeno znam što treba napraviti. Kad momčad okrene leđa treneru, njegova je sudbina zapečaćena. Mislim da sam jasan!" - rezolutan je Marković, koji je "ugledao svjetlo" nakon što se Cico Kranjčar "pokopao" pred HTV-ovim kamerama još jednom tvrdoglavo inzistirajući na vlastitoj nepogrešivosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlatko Marković uvijek je bio pragmatičan i "na liniji". Svojevremeno je to značilo besramno ulizivanje državnom vrhu, konkretno Franji Tuđmanu, pa je tako nakon najpoznatije sudačke krađe u povijesti HNL-a, kad je Rijeci 1999. ukradeno prvenstvo u korist "Croatije", kazao kako je "naslov prvaka osvojio najkatoličkiji klub". Danas, kada je, bogu hvala, mišljenje javnosti ipak važnije od mišljenja predsjednika države, Marković je opet priklanja "mainstreamu".

Javnost je jedinstvena u stavu da Cico mora otići, koliko zbog lošeg vođenja reprezentacije na SP-u, toliko zbog bahatosti u izjavama nakon turnira, a Marković sigurno neće propustiti priliku da dodatno učvrsti svoju poziciju u fotelji predsjednika najbogatijeg hrvatskog sportskog saveza.

N.B.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara