Markus Merk okončao veliku sudačku karijeru

UTAKMICA posljednjeg, 34. kola Bundeslige između Bayerna i Herthe u Münchenu ponudila je tri oproštaja. Uz Bayernovog vratara Olivera Kahna i trenera Ottmara Hitzfelda, cvijeće za kraj primio je i sudac Markus Merk.

"Imao sam veliku sudačku karijeru koja je trajala 25 godina, od čega 20 godina u Bundesligi i 15 godina na međunarodnoj pozornici. Vjerujem da sam donio ispravnu odluku o završetku karijere", kaže Merk, koji se povukao 12 mjeseci prije prelaska starosnog limita, koji je u Bundesligi nešto veći nego prosječno. Naime, u njemačkom prvenstvu suci mogu obavljati svoj posao do 47. godine.

Dvoboj Bayerna i Herthe bio je Merkov 339. u Bundeligi. Sudio je na dva Svjetska prvenstva, 2002. i 2006. godine, te na dva Europska, 2000. i 2004., a na ovom drugom, bio je prvi Nijemac kojem je dodijeljena finalna utakmica. To su, uz finale Lige prvaka 2003. godine, bili najveći trenuci karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteži se dogodio također 2003. godine:

"Najteže je bilo na Kupu konfederacija 2003. u Francuskoj, kada je kamerunski nogometaš Marc-Vivien Foe umro na terenu. U sljedećoj utakmici koju sam vodio, bilo mi je jako teško već na ulazu u stadion."

Totalsport
Foto: wikimedia.org

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara