Martin Novoselac i Zoran Vulić Barićevi favoriti za izbornika

Martin Novoselac i Zoran Vulić Barićevi favoriti za izbornika

PRVI put nakon povratka iz Portugala, sada već bivši izbornik Otto Barić, odlučio je progovoriti o svom potencijalnom nasljedniku.

Za današnji Jutarnji list Barić je izjavio da bi na mjestu izbornika najviše volio vidjeti aktualnog češkog izbornika Karela Brucknera, ali da je taj prijedlog samo "figura". Barić tvrdi da ga smeta kada se spominju njegove godine, a on zapravo djeluje mlađe od Brucknera. Začuđujuće, jer je naš bivši izbornik punih osam godina stariji od češkog stručnjaka.

Kao istinske favorite za svoju stolicu Barić je predložio Martina Novoselca i Zorana Vulića jer su oni prema Barićevim riječima odlični treneri, a ako na njegovo mjesto dođe bilo koja druga osoba samo bi gubila vrijeme dok bi saznala ono što njih dvojica već znaju.

Barić tvrdi da bi na mjestu trenera vratara trebao ostati Dražen Ladić koji je odličan trener i koji će u budućnosti biti odličan izbornik, ali njegovo vrijeme za "vruću stolicu" još uvijek nije došlo. Ipak, Barić smatra da bi bio grijeh odreći se Ladića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se čini, Otto Barić i kod ovakvih pitanja "drži Klasnića na klupi". Predložiti Novoselca ili Vulića za izbornika je isto kao staviti Živkovića u vezni red, a ostaviti Bjelicu ili Leku kao eventualne zamjene.

Za one koji se ne sjećaju, Martin Novoselac je prije nešto više od mjesec dana na Europskom prvenstvu mladih katastrofalno vodio reprezentaciju i pitanje je dana kada će ga stručna komisija smijeniti. Zoran Vulić je s Hajdukom pokazao da je dobar trener, ali on još uvijek nema dovoljno iskustva da vodi "A" reprezentaciju i možda bi upravo on bio pravo rješenje kao novi izbornik mlade reprezentacije.

V.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara