Mathew Spiranovic nova Markovićeva žrtva

Mathew Spiranovic nova Markovićeva žrtva

PREDSJEDNIK HNS-a Vlatko Marković nema namjeru obustaviti potragu dok u kockasti dres ne obuče novog križanca čijim venama dijelom teče i hrvatska krv. Nakon neuspjelih akcija Ibrahimović, Biloš i još nekih manje važnih pokušaja, Marković je načuo za ime nove žrtve koju je pronašao, a gdje drugdje, nego u Australiji.

Matthewu Spiranovicu tek je 17 godina, no prema informacijama iz krugova bliskih HNS-u, izbornik Kranjčar također je zapeo za potencijalnog reprezentativca.

Spiranovic je pozornost na sebe skrenuo kad je dobio stipendiju za prestižnu australsku sportsku akademiju, istu onu zbog koje Australci danas linčuju Josipa Šimunića i istu onu koju su osim Herthinog braniča pohađali Didulica i Šerić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Bilo je veliko iznenađenje kada sam dobio stipendiju, a primjeri Horvata i Skoke dodatni su mi motiv." - kazao je mladi Australac hrvatskih korijena.

O Spiranovicu lijepo govore i treneri koji su imali prilike raditi s njim, tako Ernie Merric tvrdi da se radi o iznimno nadarenom i snažnom igraču.

"Njegov napredak nešto je nevjerojatno." - kazao je Merric svojedobno.

Spiranovic je, inače, uz Josipa Skoku i Stevea Horvata treći Hrvat Geelonga na akademiji.

"Odmah ću se raspitati. Nakon što nam je otišao Ibrahimović, više ništa ne smijemo prepustiti slučaju." - kazao je Marković.

Izbornik je tek kratko dodao da prilikom puta u Australiju s Tomom Ivkovićem nije zapazio talentiranog igrača, ali kako će svakako ispitati je li isti dovoljno dobar za našu nacionalnu vrstu.

Prema informacijama iz HNS-a izvješće o mladom braniču tek se očekuje, a javnost bi, kako i dolikuje, o svemu trebala biti na vrijeme obaviještena.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara