McLeish bijesan zbog Cicine odluke da Pršo igra protiv Brazila

MENADŽER Glasgow Rangersa izuzetno je ljut jer je hrvatski izbornik Zlatko Kranjčar unatoč molbama Rangersa odlučio da će najbolji hrvatski napadač Dado Pršo igrati u "kockastom" protiv Brazila.

McLeish je u razgovoru za BBC Sport ustvrdio da je Kranjčar jako pogriješio u odluci da pozove Pršu za prijateljski ogled s Brazilom, te odbacio Cicine navodne tvrdnje da McLeish misli samo na dobrobit Rangersa.

"Dado nije dijete, a između njega i Hrvatskog nogometnog saveza postoji međusobno poštovanje, a ja stvarno nisam očekivao da će Pršo igrati protiv Brazila sljedećeg tjedna. Naravno da on može otići u Hrvatsku, ali mene bi to jako razočaralo, jer to automatski uključuje put zrakoplovom, zbog čega bi Dadini zglobovi mogli nateći." - požalio se McLeish, te dodao kako su ruke Rangersa na kraju krajeva u slučaju Dade Prše ipak vezane.

"Pun sam razumijevanja za svoje igrače koji igraju za reprezentacije svojih matičnih zemalja, i ne bih nikad ni pokušao zabraniti bilo kome da igra za reprezentaciju ako se radi o natjecateljskom susretu." - ustvrdio je menadžer Rangersa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na navodne tvrdnje hrvatskog izbornika Kranjčara, koji je kazao kako McLeish želi odmoriti Pršu samo zato da bi ga Rangersi mogli što bolje iskoristiti, McLeish je kazao: "Kranjčar tu jako griješi. Pršino igranje protiv Brazila ne pomaže Rangersima, ali ni Hrvatskoj."

"Upravo sam to objasnio u dva ili tri faksa koja sam poslao HNS-u. Kazao sam im da bi izostavljanje Dade iz prijateljskih utakmica pomoglo Dadi da bude svjež za kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo, koje su stvarno važne." - ustvrdio je McLeish, pa dodao kako je Pršo tokom svoje karijere imao nekoliko ozljeda koje, prije ili kasnije, postanu kobne po fizičku spremu.

"Što više utakmica Dado odigra, to je manja vjerojatnost da će Hrvatska dobiti igrača na vrhuncu forme i spreme." - zaključio je McLeish.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara