Meksiko započinje istragu u vezi 23 naturalizirana nogometaša

MEKSIČKI nogometni savez (FMF) zatražit će istragu kako bi utvrdili autentičnost dokumenata kojima su 23 nogometaša u toj državi dobila meksičko državljanstvo.

Kao razlog pokretanja istrage naveden je slučaj Joaoa Batiste, igrača rođenog u Brazilu, koji je u prosincu prošle godine dobio meksičko državljanstvo zahvaljujući krivotvorenom naturaliziranom pismu.

"Zatražit ćemo od Ministarstva vanjskih poslova istragu vezanu za 23 naturalizirana igrača, jer se ne želimo više suočavati s ovakvim iznenađenjima", izjavio je predsjednik FMF-a Alberto de la Torre.

Meksičke vlasti otkrile su da je Batistino naturalizirano pismo krivotvoreno kada je Brazilac pokušao srediti papire za dolazak svoje obitelji u Meksiko.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko se dokaže da je Batistino pismo bilo krivotvoreno, njegovom klubu Colibriesu mogli bi biti oduzeti svi bodovi osvojeni u utakmicama u kojima je Brazilac nastupao.

No, predsjednik Colibiesa Jorge Rodriguez nije zabrinut.

"Nije me strah takvog raspleta, jer mi nemamo nikakve veze s ovim slučajem", kazao je Rodriguez.

"Inflacija" naturaliziranih nogometaša u Meksiku započela je prije dvije godine nakon što je rođeni Argentinac Gabriel Caballero zaigrao za reprezentaciju, te je čak nastupio i na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara