MI u Almeriji najvažnija multišportska priredba u 2005.

NASTUP na XV. mediteranskim igrama, koje će se od 24. lipnja do 3. srpnja održati u španjolskoj Almeriji, bit će za naše sportaše najveća i najvažnija multišportska priredba u 2005. godini na kojoj bi moglo nastupiti 170 hrvatskih sportaša.

To je rečeno danas na prvoj sjednici Skupštine olimpijskih športova, koja je pod predsjedanjem Goranka Fižulića, održana prije Sjednice opće skupštine Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Članovi Odbora složili su se da treba izraditi dodatne kriterije za nastup na Mediteranskim igrama imajući u vidu da upravo s tim igrama započinje prvo jednogodišnje razdoblje četverogodišnjeg ciklusa priprema za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

U Almeriji se očekuje nastup od 3.600 sportaša iz 21 zemlje Europe, Afrike i Azije, a o kakvom se sportskom potencijalu radi najbolje potvrđuje podatak da je 11 mediteranskih zamalja u Ateni osvojilo 130 medalja od čega 37 zlatnih.

Pored projekta "Almerija 2005" Skupština olimpijskih sportova prihvatila je i program nastupa hrvatskih sportaša na još pet multišportskih natjecanja od kojih je prva Zimska univerzijada (12. do 22. siječnja u Austriji), Igre mladeži Alpe-Jadran (17. do 20. siječnja u Švicarskoj), Europski zimski olimpijski festival mladeži (22. do 29. siječnja u Švicarskoj), Europski ljetnji olimpijski festival mladeži (2. do 9. srpnja) i Ljetna univerzijada (11. do 21. kolovoza u Turskoj).
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara