Michaele, jesi li siguran da bi ti mogao igrati u hrvatskoj reprezentaciji?

IAKO je najvjerojatnije htio postići mobilizacijski efekt nakon deja-vua Hrvatske i Engleske u kvalifikacijama za SP 2010., engleski napadač Michel Owen svojom izjavom da "niti jedan hrvatski nogometaš ne bi mogao igrati u engleskoj reprezentaciji", izazvao je upravo suprotno - buru negativnih reakcija i osude iz vlastite zemlje i od vlastitih navijača.

Britanski Sun donosi članak pod nazivom "Jesi li siguran Michael?" koji aludira na Owenovu izajvu ispod kojeg su stotine navijača osudile stav reprezentativnog napadača u kojem podcjenjuje hrvatsku momčad koja ih je, usputno rečeno, pobijedila u obje kvalifikacijske utakmice i lišila Eura.

"Začepi Michael s jeftinim pričama...Jesi li siguran da bi ti mogao igrati u hrvatskoj momčadi?.. Michael pričaš gluposti...Tvoja glupost nema granica...Tipična izjava od preplaćenog arogantnog nogometaša", samo su neki od žestokih komentara ljutitih navijača kojima je očito prekipjelo slušanje praznih priča i podcjenjivanja protivnika.

Michaele, na kojem planetu ti živiš?

U raspravu se uključilo i više desetaka ljubitelja nogometa iz cijelog svijeta koji su također žestoko osudili Owenovu izjavu i s puno ironije i podsmijeha komentirali situaciju u engleskoj reprezentaciji, a koji o Hrvatskoj pričaju biranim riječima s puno poštovanja i divljenja.

"Ovakav arogantan stav je i koštao Englesku da postane ovako nepopularna u cijelom svijetu. Začepi s glupostima i spusti svoj ego na zemlju!", stav je jednog portugalskog navijača.

"Koliko si ti glup? Kako možeš raditi toliku budalu od sebe. Ovakvim izjavama ćeš samo izazvati još veći inat kod Hrvata koji su ionako bolji od vas", dodao je čitatelj koji je utakmice Hrvatske i Engleske pratio čak iz Singapura.

"Na kojem planetu ti živiš? Onom koji se zove engleske nogometne zvijezde. Probudite se dečki...prestanite pričati gluposti i počnite igrati na terenu", komentirao je Talijan, dok je možda i najoriginalniji odgovor Owenu poslao Šveđanin:

"Hahaha, tko bi rekao da imaš takav smisao za humor? Jesi li razmišljao koliko tvojih suigrača može igrati u hrvatskoj momčadi. Znam da golman sigurno ne može..", zaključio je.

M.P.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara