Michelin najavio da će se iskupiti fanovima

NAKON afere koja je potresla Formulu 1, kada je na utrci VN SAD-a u Indianapolisu startalo tek šest bolida, a momčadi koje voze na Michelinovim gumama nisu željele startati, Michelin je najavio da će umanjiti štetu gledateljima koji su kupili ulaznice.

Publika koja je 19. lipnja očekivala spektakularni show ostala je uskraćena za užitak, a 100 tisuća fanova moći će uskoro svoje karte zamijeniti i to, kako se pretpostavlja, kartama za sljedeću utrku na Indyu.

To potvrđuju i iz Michelina koji je u utorak najavio da će dati 20,000 karata za sljedeću utrku Formule 1 2006. godine u Indianapolisu.

Glasnogovornik staze Ron Green poručio je gledateljima da sačuvaju svoje ulaznice dok se ne odluči kako će im se nadokanditi propuštena zabava, piše New York Times.

Cijene karata kretale su se između 75 i 150 dolara, a kako je najavljeno, sljedeće sezone neće poskupjeti za, sedmu po redu, VN SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po nama, ovo je potpuno neshvatljivo i pokazuje pomanjkanje poštivanja spram gledatelja." - poručuju o aferi iz Michelina.

Kako su najavili nastavit će opskrbljivati momčadi Formule 1 svojim gumama, ali traže da im ubuduće budu omogućeni termini za testiranje staze.

"Neprihvatljivo je da timovi s kojima surađujemo budu optuženi od FIA-e zbog toga što su bojkotirali utrku na stazi u Indianapolisu." - osvrnuli su se na FIA-ne namjere i dodali: "Zaista smo zajedno s našim partnerima učinili sve kako bi osigurali da se utrka održi u potpunoj sigurnosti."

Podsjetimo, FIA je nedavno timove koji su bojkotirali utrku pozvala na sastanak u svoje sjedište u Parizu i optužila ih da su naštetili ugledu sporta. Najavljene su i sankcije timovima koji nisu željeli nastupiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara