Mihajlović: Dovest ću Mancinija u Srbiju

Mihajlović: Dovest ću Mancinija u Srbiju

SINIŠA MIHAJLOVIĆ večeras će u Milanu primiti predsjednika srpskog nogometnog saveza Zvezdana Terzića. Kako je izjavio u eksluzivnom razgovoru za jedan tamošnji list, večeri će prisustvovati i trener Intera Roberto Mancini, a tema razgovora bit će preuzimanje netom nastale srpske nogometne reprezentacije!

Interov dvojac, Mihajlović i Mancini, trebali bi dakle, zasjesti na reprezentativnu klupu naših istočnih susjeda. Jedini veći problem,  tvrdi Mihajlović, mogla bi biti reakcija vlasnika s Guiseppe Meaze, Massima Morattija.

"Pošteno je od Terzića što nas se sjetio i što dolazi k nama da otvoreno porazgovaramo o tome što se od nas očekuje i što mi hoćemo, odnosno, možemo ponuditi. Velika je čast voditi reprezentaciju svoje zemlje, ali i velika obveza. Moja je želja da to uradim kad-tad. Spreman sam za trenerski posao, već zapravo i pomažem Manciniju, jučer su počele i pripreme Intera. Tek počinjem s ovim poslom i ne bihi htio žuriti jer ponovo krećem od nule. Ne bih volio da izgorim u prevelikoj želji i zato sam siguran da ću za dvije godine biti spreman i za samostalan rad." - kazao je Mihajlović, desna Mancinijeva ruka na Apeninima, o svojim osobnim planovima.

Priča oko reprezentacije bitno je složenija, ali Mihajlović je učinio sve kako bi svog gazdu Mancinija, nekadašnjeg igrača te trenera Fiorentine i Lazija, privolio da preuzme momčad Srbije.

"Sjest ćemo i razgovarati s Terzićem. Ako nađemo zajednički jezik, onda idemo kod Morattija. Bit će teško dobiti njegov pristanak. Što se tiče usklađivanja reprezentativnih s obvezama u klubu, morat ću više putovati, gledati igrače, pratiti formu, ali od Beograda sam udaljen samo sat i pol, tako da smatram da neće biti teško. Vidjeli ste da je izbornik Njemačke živio u Kaliforniji i vodio momčad. Znači, daljina nije problem. Isti slučaj je i sa terminima utakmica, jer klubovi u tom periodu nemaju obveza." - tvrdi Mihajlović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni nogometaš već kuje planove o načinu rada i preinakama koje bi po dolasku napravio unutar momčadi Srbije.

"Odmah bih promijenio neke stvari u reprezentaciji, a radio bih na tome da se okružim stručnjacima poput Slaviše Jokanovića, Miroslava Đukića, Miroslava Tanjge. Razmišljao bih i o tome da Milorad Kosanović bude direktor reprezentacije, jer bi nova momčad imala oko 50 posto igrača iz mlade reprezentacije, a on ih jako dobro poznaje. Čuo sam šta se događalo u Nemačkoj, ali to nije prvi put. Bilo je toga i u Francuskoj 1998. i u Nizozemskoj i Belgiji 2000. godine. Ta se praksa promijeniti. Momčad se ne može napraviti od danas za sutra. Možda ima boljih ekipa u kvalifikacijama, ali to ne znači i da bi nas pobijedili ili da bismo se mi predali. Svi koji igraju nogomet žele na velika natjecanje, to je pritisak koji uvijek postoji, i zato, naravno, ne treba odustati ni od Europskog prvenstva." - siguran je.

D.R.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara